2019 bliver en kanongod krydstogtsæson for Aalborg Havn med et meget stort antal anløb af krydstogtskibe

AALBORG: Der bliver masser at se på og glæde sig over, når sæsonen med krydstogtskibe bliver skudt i gang i 2019 i Aalborg Havn.

Der er nemlig lagt op til det rene guf for både små og store øjne, når verdenshavenes majestætiske og gigantstore mastodonter én efter én - og tilmed i et meget stort antal - anløber Honnørkajen i Aalborg.

Krydstogtsæsonen 2019 bliver således den næstbedste sæson nogensinde for Aalborgs vedkommende målt på antal anløb, og næste år overgås dermed kun af sæsonen i 2017, hvor der blev sat ny rekord med ikke færre end 36 anløb.

På nuværende tidspunkt ved man således med sikkerhed, at havnen næste år anløbes af 35 krydstogtskibe.

Til sammenligning kan det oplyses, at der her i sæsonen 2018 kommer i alt 33 krydstogtskibe til Aalborg Havn.

Varme og kærlighed

Cruise manager Lars Bech, VisitAalborg, oplyser til aalborg:nu, at det første krydstogtskib i 2019 anløber Aalborg mandag den 29. april, og at sæsonen slutter med sidste anløb søndag den 26. oktober.

- Vi har haft en helt fantastisk sæson her i 2018, og glæder os derfor helt enormt meget over, at næste års sæson holder samme høje niveau og byder på et endnu højere antal anløb.

- Når vi her i Aalborg kan tiltrække et så stort antal krydstogtskibe, så må det også være ensbetydende med, at vi som by har ramt ét eller andet, som rederierne sætter pris på og vægter meget højt.

- Vi tager nemlig imod krydstogtgæsterne med især varme og kærlighed foruden et stort værtsskab, siger cruise manageren og tilføjer, at det også er med til at gøre et stort og positivt indtryk på krydstogtgæsterne, at skibene lægger til kaj stort set midt i Aalborgs centrum.

En større bid af kagenLars Bech:

- Hvis man sammenligner os med andre krydstogt-destinationer, så får vi på sin vis også en langt større bid af kagen, end man måske på forhånd kunne forvente.

- For det er faktuelt en kendsgerning, at ca. 65 procent af krydstogtskibene simpelthen ikke er i stand til at sejle ind i Limfjorden på grund af deres enorme størrelser.

- Krydstogtskibe med en længde på over 250 meter kan nemlig slet ikke sejle ind i fjorden og manøvrere rundt, anfører cruise manageren og pointerer samtidig, at indsejlingsforholdene dermed er med til at sætte en teknisk begrænsning på selve antallet af anløb i Aalborg.

Afslutningsvis skal det også lige fortælles, at hvis man vil nyde synet af det sidste besøg af et krydstogtskib i Aalborg Havn i indeværende sæson, så skal man troppe op ved Honnørkajen søndag den 14. oktober, hvor det gode skib Astoria lægger til kaj ved syv-tiden om morgenen.

Det var pudsigt nok også selv samme Astoria, der åbnede 2018-sæsonen med sit anløb i havnen lørdag den 31. marts.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...