Aalborg Regatta er meget andet end smukke skibe i havnen - vi guider dig til en håndfuld anderledes arrangementer

AALBORG: Havnefronten kommer til at summe af aktiviteter fra torsdag og weekenden over.

Aalborg Regatta er større og flottere end nogensinde, og det samme er mængden at gratis tilbud, du kan gå om bord i. Selv om regattaen i sit udgangspunkt er et sejlskibsstævne, så behøver du ikke have skumsprøjt i håret for at være med til festen. Du kan også vælge at gå en tur på havnefronten og kigge på nogle af de mange andre muligheder.

Katrine Schousboe
Copenhagen Panna House viser, hvor hurtige fødder, det kræver at spille panna. Spillet minder om fodbold, men man dyster én mod én i en lille arena. Arkivfoto: Torben Hansen

Danish Street Cup:

Street-spillere fra hele landet er inviteret til at deltage, når DGI og Ungdomsringen arrangerer dyst om titlen som Danmarks bedste street-hold.

Man spiller om at kvalificere sig til en plads ved Danish Street Cup Finals i København 18. august.

Som noget nyt afvikles en afdeling af cuppen i år under Aalborg Regatta, og derfor er der skruet ekstra meget op for aktiviteterne.

Danish Football Freestyle Community afvikler et DM kvalifikationsstævne i freestyle fodbold, mens Copenhagen Panna House viser hvor hurtige fødder og fede tricks det kræver at være blandt landets bedste panna-spillere.

Katrine Schousboe
Fjorden bliver en en stund omdannet til racerbane. Privatfoto

Racerbådenes Lamborghini:

Håret vil søge bagover på hovedet, når fjorden fredag-søndag bliver omdannet til en sand racerbane.

For første gang er Aalborg vært ved en afdeling af F2 Powerboat World Championship 2018.

F2 Powerboats er letvægts racerbåds-katamaraner med tophastigheder tæt på 200 km/t og en acceleration, der er hurtigere end en Lamborghini.

Konkurrencerne i Aalborg er en af fem afdelinger af verdensmesterskabet. Allerede sidste år forsøgte man at kombinere regattaen med fart, da der var besøg af P1 Powerboats. Nu tager man altså et trin op ad stigen med større og hurtigere både.

Katrine Schousboe
Asian Culture Festival er efterhånden veletableret i Aalborg. Tidligere har den været holdt i blandt andet Karolinelund, i år finder du den på Toldbod Plads. Arkivfoto: Claus Søndberg

Asian Culture Festival:

Er du vild med thaimad eller nysgerrig efter, hvad man spiser i Pakistan eller på Filippinerne, så skal du søge mod Asian Culture Festival.

Festivalen har tidligere holdt til i både Karolinelund og på Gammeltorv, men er henlagt til Toldbod Plads fredag-søndag i år.

En lang række asiatiske lande er repræsenteret med både mad- og souvenirboder, og der er sat borde og bænke op på pladsen, så du kan slå dig ned med din mad.

Festivalen har sine rødder i Aalborg, men har de senere år bredt sig til Odense, Aarhus og København. Formålet med arrangementet er at øge kendskabet og forståelsen mellem forskellige kulturer.

Katrine Schousboe
De skøre badenymfer er kendt for deres halsbrækkende udspring med stiger, cykler og andre effekter. Søndag kan du opleve dem i havnebadet. Arkivfoto: Martin Damgård

De skøre badenymfer:

Man tager en flok halv- og helprofessionelle udspringere, en flok stiger, cykler og andre effekter og får udspringsgruppen De skøre badenymfer.

Nymferne har flere gange tidligere optrådt ved Aalborg Regatta og er populære med deres underholdende show.

Du kan se dem lave halsbrækkende øvelser i Havnebadet søndag kl. 12-13.30

Katrine Schousboe
Aalborg Regatta er lig med masser af gratis koncerter - i år blandt andet med Stine Bramsen. Arkivfoto: Laura Guldhammer

Musik skal der til:

Er du til gratis glæder, så er Aalborg Regatta en af årets begivenheder, når det kommer til musik.

Torsdag, fredag og lørdag aften er der gratis koncerter på scenen ved Honnørkajen.

I år kan du se et bredt udvalg af yngre danske navne i form rapperne i Benal, Turboweekend, Stine Bramsen og Folkeklubben, mens Big Fat Snake, som netop nu er på afskedsturne efter 28 år i en tourbus, står for det mere modne indslag lørdag aften.

Se hele programmet for årets folkefest her:

Aalborg Regatta 2018
Katrine Schousboe
Selvfølgelig ingen regatta uden sejlskibe fra nær og fjern - blandt andet kan du se nærmere på Skoleskibet Danmark.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...