Vi har spurgt en række personer fra byen om deres helt særlige sted - i denne uge musiker Daniel Jul om havnefronten i Aalborg

AALBORG: Ro og plads til eftertænksomhed kendetegner det, der er et helt særligt sted i hjertet af Aalborg for sanger og musiker Daniel Jul. Han flyttede til Aalborg fra Brønderslev for lidt over to et halvt år siden sammen med sin kæreste og er fortsat glad for at bo i byen.

- Et sted, som jeg oftest vender tilbage til, er Aalborgs Havnefront, hvor jeg er kommet, siden at jeg med vennerne, i mine teenageår, tog turen til Aalborg for at hænge ud et andet sted end det sted, vi kom fra. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg kommer på havnefronten hver dag, men det er et sted, som jeg foretrækker at vende tilbage til – og særligt om aftenen. Her der er en særlig ro og ekstra plads til eftertænksomhed.

Susanne Justsen
Daniel Jul er ved at indspille et nyt album og afslører, at der kommer en sang om havnefronten med på udgivelsen. Foto: Henrik Bo

- Under denne Covid-19 tid er det blevet til en del gåture med kæresten langs vandet om aftenen, og det har været en dejlig måde at koble af på. Havnefronten er både et sted, hvor der er plads til at få en øl med vennerne, gåture og dybe samtaler.

- Jeg har sommetider haft møder angående musikvideoer, fremtidsplaner med mere langs vandet, og det er som om, at havnen fungerer som en inspirator i sådanne samtaler, at den kaster et eller andet uhåndgribeligt fra sig... Som musiker og sangskriver er det godt at have sådanne steder at søge hen, når man skal have renset hovedet, og der skal hentes ny inspiration.

- Jeg står i øjeblikket i en indspilningsproces, hvor der arbejdes på et nyt album. Her er omdrejningspunktet især det nordjyske, hvor teksterne tager afsæt i et liv i Nordjylland og også i Aalborg. Der har da også sneget sig en sang om Aalborgs havn med på pladen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...