Aalborgs undergrundsborgmester er manden bag årets julemærke

AALBORG: En ræv - eller rettere to - på skøjter er i centrum på årets udgave af Aalborgs julemærke i år.

Og det kan næsten ikke være et andet motiv, når kunstneren bag mærket hedder Jonny Hefty. For det er netop ham, der her fredag eftermiddag har præsenteret sit mærke på rådhuset på Gl. Torv.

- Ræven er blevet lidt synonym med Aalborg, derfor var det også oplagt, at det var den, der skulle på mærket, siger han.

Rævene, som på mærket har selskab af Aalborgtårnet, blev oprindelig til som en blyantstegning på et hvidt stykke papir, og siden har han fået hjælp til at computerbehandle det, så motivet står ekstra skarpt.

- For en gadekunstner som mig, der er vant til at lave noget, der er to meter højt, har det været en udfordring at tænke i mikrostørrelse, fortæller han.

Katrine Schousboe
Julemærket begyndte som en blyantstegning, som så siden er blevet computerbehandlet. Foto: Lasse Sand

Det er Aalborg Almene Understøttelsesforening, der står bag julemærket. Det blev udsendt første gang i 1905, og det gør det til verdens ældste private julemærke.

- Jeg synes, det er meget stort og er meget beæret over at blive spurgt, om jeg ville lave det, siger han.

Gennem årene har en række store personligheder og kunstnere lavet mærket. Sidste år var det borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der fik tjansen, men han uddelegerende opgaven til en gruppe elever i Svenstrup.

Mærkerne kan købes i kiosker og supermarkeder rundt omkring i byen - eller i en elektronisk udgave på julemærkets hjemmeside.

Indtægterne fra mærket går ubeskåret til julehjælp for socialt og økonomisk dårligt stillede.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...