Der er fokus på alle færdselsarter og alle lovovertrædelser for at skabe sikre veje for alle

AALBORG: Her i Aalborg har politiet ekstra fokus på sikre veje for alle i trafikken den kommende tid.

Det sker, når politiet i hele landet fra i dag, mandag 25. januar og til søndag 31. januar gennemfører en målrettet færdselsindsats under navnet: ”Sikre veje”, hvor der vil være fokus på alle færdselsarter og alle lovovertrædelser. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Vi skal kunne færdes sikkert i trafikken – bilister udgør hovedparten af de dræbte og tilskadekomne i trafikken, men også fodgængere, cyklister, motorcyklister og knallertkørere er udsatte trafikanter. Hver eneste dag hører vi om uheld i trafikken. Uheld der måske kunne være undgået, hvis vi havde været opmærksomme, haft fokus på at færdes i trafikken, løftet foden en anelse fra speederen, haft overskud til andre i trafikken, udvist empati, undladt at køre påvirket af spiritus eller euforiserende stoffer og helt generelt bare havde givet plads til hinanden og fulgt færdselsreglerne.

Hver ulykke er én for meget, men overholder vi færdselsreglerne, og færdes med respekt og omtanke for hinanden, så kan vi nedsætte risikoen for uheld betragteligt.

- Vi arbejder hver eneste dag for at nedbringe antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken, så vi vil ikke acceptere, at nogle trafikanter blæser på love og regler. De skaber utryghed og bringer sig selv og andre i fare, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i pressemeddelelsen.

- I bund og grund handler det om at ændre adfærd. Det handler om at ændre en trafikkultur, så det at færdes i trafikken bliver en god og tryg oplevelse for alle, og det gælder uanset om man er gående, cyklist, bilist eller hvordan man ellers bevæger sig rundt i trafikken.

Fakta:

• 155 personer (foreløbige tal fra vejdirektoratet) mistede livet i trafikken i 2020.

• For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.

• 489 personer blev dræbt i ulykker med uopmærksomhed eller manglende orientering fra 2013 til 2018.

• Hver femte dødsulykke i trafikken skyldes alkohol.

• 33% af bilisterne bliver ofte irriteret over andres adfærd i trafikken.

• 7 ud af 10 alvorlige cykelulykker sker i kryds.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...