Logens medlemmer er maskerede, da de ønsker at være anonyme. Privatfoto
Mennesker

Hemmelig loge i Aalborg! Ost er gud!

Kom med ind bag facaden på en af de hemmelige loger i Aalborg

18. oktober 2020 kl. 16:36

KLUMME: OST! Jeg elsker ost. Ost er svaret på alt. Ost giver livet mening, og ost er der altid, når livet går dig imod. Ost er også årsagen til, at jeg er medlem af en hemmelig loge. Hvad den hedder er naturligvis hemmeligt og medlemmernes identitet, kan jeg heller ikke oplyse.

En gang om året mødes disse stolte mænd, som har en fælles kærlighed til den skønne spise. Logen skal hver gang medbringe hver deres ost og servere den for medlemmerne. Der er to runder. I den første runde smager man osten helt rent uden tilbehør. Dette er naturligvis af respekt for osten. I runde to bliver osten så præsenteret med det bedst tænkelige tilbehør og med den højtidelighed, som denne måtte kræve.

Derefter bliver der givet point til osten, præsentationen og det samlede udtryk. Vinderosten og dennes ejer bliver naturligvis hyldet på behørig vis og bliver indgraveret på det hellige ostebræt.

De tidligere vindere er den fremragende Reblochon, den smukke Asgers Ost og den altid lækre Den Hvide Dame - den sidste bliver i folkemunde kaldt den fede dame.

I logen er det naturligvis påkrævet, at man bærer uniformen, som består af hvid kittel, navneskilt og hat.

I skrivende stund har årets udgave ikke været afholdt endnu. Dette skyldes naturligvis covid-19, og i årets udgave har der derfor sneget sig endnu et krav ind i vedtægterne. Alle medlemmer skal fremvise en negativ covid-19 test. Da dette års udgave afholdes i oktober måned, er temaet naturligvis osttoberfest, og der skal serveres øl til den ædle spise.

Det kan kun anbefales, at man er medlem af en klub eller som i dette tilfælde en loge. Mænd er gode til den slags. For det første sikrer det, at man som minimum mødes en gang om året, og disse arrangementer har førsteretten over alle andre. Der er ikke noget der slår sætningen: Jamen vi skal jo mødes i logen! Det står i vedtægterne.

Det er naturligvis også påkrævet, at logen afholder julefrokost, og dermed er man sikret at mødes to gange om året som minimum. Hvorfor? Fordi det står i vedtægterne.

Må den bedre halvdel være med til arrangementerne? Desværre ikke. Det står i vedtægterne, at kvinder ikke må deltage. Medmindre de indgår som en del af præsentationen af osten.

I den hemmelige loge arbejdes der på en oste-studietur, hvor man rejser til et land og besøger de heltemodige ostemagere eller, at der kommer endagsture til de danske mejerier som i øvrigt brillerer med den ene fremragende ostedelikatesse efter den anden.

Et lille blik på de ædle oste der har beriget logemedlemmernes smagsløg. Meget privat foto.
Annonceret indhold

Nyeste