Er du også helt vild med et stykke højtbelagt? Få vores favoritter her

AALBORG: Smørrebrød er ikke bare et stykke rugbrød med lidt smør og et stykke pålæg på toppen. Det er en populær dansk frokostspecialitet, som du efterhånden kan finde i alverdens variationer.

Flere steder i Aalborg specialiserer sig i at lave rigtig godt smørrebrød og niveauet er højt i Nordens Paris - men hvor finder du den bedste af slagsen?

Vi har samlet en liste med fire af vores favoritsteder i Aalborg, hvor du kan få smørrebrød fra øverste hylde.

Anne  Norre og Sofie  Rønn Christensen
Smørrebrød fra Salling Rooftop. Foto: Emilie Stræde Madsen

Smørrebrød med udsigt

Ikke nok med, at du på Salling Rooftop er garanteret en god udsigt, så er du også garanteret en god gang smørrebrød.

Her er der ikke sparret på råvarerne, og pålæg er der heldigvis nok af. Her skal du ikke bekymre dig om at gå sulten i seng. Kartoffelmaden med ærtepure, syltede rødløg og sprød bacon er vores favorit på menukortet, men den varmrøgede laks er også værd at nævne.

Du får her tre styks smørrebrød for 135 kroner. Prisen på smørrebrød hos Salling Rooftop er derfor i den billige ende. Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke er lækkert. Tværtimod.

Du kan både vælge at nyde smørrebrødet i restauranten eller tage den med hjem.

Anne  Norre og Sofie  Rønn Christensen
Smørrebrød fra Mortens Kro. Foto: Emilie Stræde Madsen

Moderne luksus smørrebrød

Er du til moderne smørrebrød? Den slags, hvor der er kræset om selv den mindste detalje. Det finder du hos Mortens Kro.

Her er der sans for detaljerne. Og der bliver ikke gået på kompromis med hverken smag eller højde på det famøse smørrebrød.

Her får du ét stykke smørrebrød fra 75 kroner eller dagens tre stykker for 189. Du kan også vælge deres smørrebrøds tasting for to, hvor du får seks stykker af Mortens egne favoritter til deling.

Vores klare favoritter på menukortet er tataren af okseinderlår med cornichoner, jordskokke-chips, syltede blomkål og tomat-mayonnaise samt rødspætten med håndpillede rejer - du må dog slippe 99 kroner, hvis du vil have rejer på din rødspætte.

Prisen er i den dyre ende, men prisen afspejler også kvaliteten. Her får du byens bedste smørrebrød - hvis du altså er villig til at betale prisen.

Du kan både vælge at nyde deres smørrebrød i restauranten eller tage den med hjem.

Anne  Norre og Sofie  Rønn Christensen
Smørrebrød fra Aktuel. Foto: Emilie Stræde Madsen

Smørrebrød til den pyntesyge

På Budolfi Plads i centrum af Aalborg finder du Aktuel, og de kan altså bare noget, når det kommer til smørrebrød.

Som du også kan se på billedet, får du hos Aktuel mange spændende varianter af smørrebrød. Vi er især vilde med avocadomaden. Her er der bestemt ikke sparet på råvarerne, og det kan både ses og smages på et ellers simpelt stykke smørrebrød.

Her får du ét stykke smørrebrød for 50 kroner eller tre stykker for 120 hver tirsdag. Du kan både vælge at nyde dit smørrebrød hos Aktuel eller få det med som take away.

Anne  Norre og Sofie  Rønn Christensen
Smørrebrød fra Bønkels. Foto: Sofie Rønn Christensen

Smørrebrød i almindelig og mini version

Hvis du endnu ikke har besøgt det lille take away-sted i Danmarksgade, så kan vi varmt anbefale, at du slår et smut forbi.

Hos Bønkels kan de virkelig lave smørrebrød. Her får du lækre håndlavede madder i alverdens varianter og nuancer. Og så sætter de en ære i at lave alle elementerne fra bunden – lige fra brød til dressing.

Prisen er heller ikke til at tage fejl af. Du får nemlig ét stykke smørrebrød for 40 kroner. Tre stykker for 110 - eller 10 stykker for 350 kroner.

Dermed placerer prisen sig i den lave ende, og tilbuddet er oplagt til dig, der gerne går på kompromis med højden på smørrebrødet for en lidt lavere pris.

Og så findes smørrebrødet endda i miniversion, hvis du er mere til små madder og ønsker at prøve flere forskellige slags. Prisen på de små stykker er 23 kroner stykket. Vi kan godt lide at smage på det hele, så vi kan snildt anbefale minismørrebrødet til dig, der også kan have svært ved at vælge.

Vær opmærksom på, at hvis du vælger de små smørrebrød, skal de bestilles dagen i forvejen. Hos Bønkels kan du desuden kun tage dit smørrebrød med hjem, og altså ikke nyde det på stedet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...