De fleste kandidater til det kommende kommunalvalg har valgt den samme type plakater - men nogen skiller sig lidt ud

AALBORG: Et portrætfoto, et navn, et kryds og et partibogstav. Langt de fleste af de valgplakater, man i øjeblikket kan se i bybilledet i Aalborg er mere eller mindre ens, men der er dog enkelte, der skiller sig lidt ud.

Vi har samlet de sjoveste her og spurgt politikerne selv, hvorfor de har valgt en mere anderledes valgplakat.

Lise Stenbro
Liberal Alliances H.P. Beck har smidt skjorten for at få lavet sin valgplakat. Foto: Lars Pauli

1. H.P. Beck, Liberal Alliance

Plakat med bar overkrop, boksehandsker og teksten ”Klar til kamp for din frihed”.

- Plakaten er blevet til i dialog med vores fotograf, der gerne ville gøre tingene på en ny måde. Og da frihed er det vigtigste for mig, syntes jeg, det var en fin ide, for folk skal have frihed til at vælge selv, hvad enten det gælder skole eller den måde, man vil bruge sine penge på, forklarer han.

Ifølge H.P. Beck kan billedet med boksehandskerne også ses som en homage til de gamle Rocky-film med Sylvester Stallone. For ligesom ham, vil H-P. Beck gerne vende stærkt tilbage efter at have været ude af byrådet i en periode.

2. Solbjørk Jakobsen, Liberal Alliance

Plakat med Solbjørk i rollen som superwoman, der flænser sin trøje for at afsløre et LA-logo.

Fremstillet af samme fotograf og udfra samme ide som nummer et. Teksten her er dog ” Fighting for your freedom”, og Solbjørk har efter sigende selv været med til at udvikle ideen.

Lise Stenbro
Byrådsmedlem Maja Torp og kandidat til byrådet i Aalborg for Venstre, Maja Torp, har fået lavet en tredelt valgplakat, der giver lidt at tænke over. Foto: Lars Pauli

3. Maja Torp, Venstre

Plakat i tre dele: Et hovede, en midterdel der bærer en traditionel valgplakat og en nederste plakat med ben i sorte nylonstrømper.

- Jeg vil gerne skille mig lidt ud fra mængden og lave lidt sjov. Politik er jo en alvorlig sag, men derfor kan man alligevel godt lave noget, der får folk til at stoppe op og tænke sig om, siger hun.

- Men jeg har selvfølgelig også en mere almindelig valgplakat, hvor folk bare kan se, hvordan det er jeg ser ud, tilføjer hun.

Lise Stenbro
Politik behøver ikke altid være kedeligt, mener Daniel Borup fra Venstre. Foto: Lars Pauli

4. Daniel Borup, Venstre

Grinebider-plakat, hvor den unge Venstre-løve kaster hovedet tilbage i et stort skraldgrin.

- Vi fik taget vores kandidatbilleder ved en fotograf, som er en rigtig sjov fyr, og som tog en hel masse billeder, vi bagefter kunne vælge mellem. Og det var lidt ligesom at gå til skolefotografen, hvor man hele tiden blev lokket til smile eller grine, fortæller han.

Resultatet blev blandt andet et temmelig utraditionelt foto af Daniel Borup, som bagefter valgte det til en del af sine valgplakater.

- Jeg har også fået lavet en række almindelige, klassiske valgplakater, men jeg tænkte, det ville være godt med lidt krydderi, og folk, der kender mig, ved jo, at jeg har let til latter. Der er ingen tvivl om, at mange synes, kommunalpolitik er lidt kedeligt, men det behøver det ikke være, og derfor synes jeg også billedet reflekterer mig meget godt som person, forklarer han.

Lise Stenbro
Valgplakaten fra Per Clausen (EL) er nærmest blevet kult, og derfor har han heller ikke noget imod at genbruge den. Foto: Lars Pauli

5. Per Clausen, Enhedslisten

Karikaturtegning af den garvede Folketings- og byrådpolitiker - letgenkendelig blandt andet på grund af hans karakteristiske krøllede hår og overskæg.

- Det var egentlig en plakat, jeg fik lavet til valget for fire år siden, og den er lavet af Johanne Schmidt-Nielsen (Enhedslisten daværende politiske ordfører, red.), som altid sad og tegnede mig, når vi var til møder med for eksempel med Bjarne Corydon, fortæller han.

Du kan læse hele artiklen på Nordjyske.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...