Der er stor forskel, når forældrene i Aalborg Kommune skal vælge skole til deres barn. Lige nu er der for eksempel ikke mange, som ønsker sig Byplanvejens skole - formentlig på grund af den planlagte sammenlægning med Seminarieskolen.
Livet her

Her er den skole, flest vælger fra

Ny indskrivningstal viser store forskelle på, hvor mange forældre, der vælger distriktsskolen til deres barn

17. marts 2023 kl. 12:01

AALBORG: Der er stor forskel på skolerne i Aalborg Kommune, når det kommer til popularitet. For mens nogle bliver valgt til i en grad, så de må takke nej til elever, som bor udenfor skoledistriktet, er der andre, der bløder elever i stor stil. Det viser de ny tal for de elever, der skal starte i børnehaveklasse efter sommerferien.

Og set i lyset af de planlagte skolelukninger og sammenlægninger af skoler i Aalborg Øst og Gug, er det ikke overraskende Byplanvejens Skole, der topper i forhold til antallet af forældre, der har valgt en anden skole til deres barn.

Kun 30 procent af de potentielle elever i skoledistriktet starter på Byplanvejens Skole, mens 39 søger væk, og seks har valgt en privatskole.

Udover Byplanvejens Skole er Sønderbroskolen og Mellervangskolen også på listen over skoler, som mange vælger fra. På førstnævnte søger 31 potentielle elever til en anden skole, og det samme gælder 27 af de elever, der kunne være startet på Mellervangskolen.

Men ifølge børne og ungerådmand Morten Thiessen (K) er det desværre ikke let at ændre det rygte, visse af byens skoler har fået blandt forældre til kommende skolebørn. Uanset hvor god skolen i virkeligheden er.  

- Så det er en lang og sej indsats, der skal til, og måske også nogle forældre, der tør møde op på skolen og spørge, hvad det er, den kan tilbyde, siger han.

Kigger man på de mest populære skoler - altså dem der får flest elever udefra - topper Gug Skole meget forventeligt listen med 44 elever optaget efter frit skolevalg. Men Herningvej Skole er også populær og får 27 elever fra andre skoledistrikter, mens der på Gistrup Skole er 25 elever udefra, der gerne vil starte på skolen.

- Vi kan godt være der, som det er nu, men vi kan ikke opfinde et spor til. Det er ikke realistisk påpeger Morten Thiessen.

Annonceret indhold

Nyeste