29-årige Katrine Schmidt fra Aalborg udsendte 5. marts sit debutalbum ”Laying My Burdens Down”. Mød hende her

AALBORG: Sangerinden og sangskriveren Katrine Schmidt er født i Sæby men opvokset i Skive. Hun har boet i Aalborg siden år 2012, hvor hun startede sit studie på Det Jyske Musikkonservatorium. Hun blev færdiguddannet i 2017 og har siden levet som udøvende musiker og undervist som sanglærer på Den Rytmiske, Nordkraft og FOF i Aalborg

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Hjem! Min sikre base. En by der huser en masse af mine gode venner og rummer et årti fyldt af skidesjove minder men også de mindre sjove og mere alvorlige. Jeg har lært så meget om mig selv og livet i den tid, jeg har boet her - på godt og ondt. Aalborg er en by, jeg virkelig holder af. Jeg synes, at folk her er meget ukrukkede, og der er plads til diversitet, dårlig humor og selvironi, og hjælpen er aldrig langt væk, hvis man skulle få brug det. Alt dette elsker jeg.

Susanne Justsen
Aalborgs hyggeligste bar er efter Katrine Schmidts mening Susan Himmelblå i Vestbyen. Foto Lars Pauli

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Vestbyen. Jeg er lige flyttet tilbage til Vestbyen, da jeg savnede bydelen for meget. Her har jeg fundet mig en hyggelig, bette lejlighed til mig og min hund. Jeg har udsigt til Aalborgtårnet og har Vor Frelsers Kirke i baghaven, og mine venner bor alle lige rundt om hjørnet. Så det er perfekt!

Det er også i Vestbyen, at jeg går mine daglige ture med min hund, Mami, eller løber min sædvanlige rute. Mine daglige ture er vigtige for mig, da de giver mig en tænkepause, og jeg kan få luft, tid og ro. Det er også her, jeg kan få catch’et up med mine mere melankolske tanker, sådan at de ikke ellers får lov at fylde.

Af mere konkrete steder i Aalborg kan jeg nævne Hideout-studiet, hvor jeg indspillede mit kommende album, og spillestederne Skråen og Huset i Hasserisgade - her har jeg haft mange gode oplevelser, både som artist såvel som publikum.

Gode gamle Susan Himmelblå er også værd at nævne. Aalborgs hyggeligste bar og samlingssted for godtfolk i Vestbyen.

Susanne Justsen
- Jeg synes, vi er heldige i Aalborg, da vi har et spillested som Skråen, der i mange år har haft konceptet ”Skråen By Night”, som giver upcoming musikere en platform at prøve kræfter på, siger Katrine Schmidt. Foto Lars Pauli

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Mine venner og musikalske legekammerater!

Jeg er også så heldig, at to ud tre søskende nu er flyttet til byen og kun bor en spytklat fra mig.

Hvordan er det at være upcoming musiker i Aalborg?

Noget inde i mig tænker, at det må været stort set det samme som at være upcoming i andre byer - det er hårdt arbejde, som står for egen regning. Og i disse tider, hvor de færreste artister har et management i ryggen, skal der noget knofedt, lyst og vilje til, og så tror jeg, det er ligegyldigt, om du befinder dig i Aalborg, København eller helt ude, hvor kragerne vender.

Susanne Justsen
Katrine Schmidt glæder sig til, at vi får bugt med coronaen, for hun savner en overordentlig krammer fra sin mormor Nancy. Foto Lars Pauli

Hvordan synes du, musikscenen har det i Aalborg?

Jeg synes, vi er heldige i Aalborg, da vi har et spillested som Skråen, der i mange år har haft konceptet ”Skråen By Night”, som giver upcoming musikere en platform at prøve kræfter på. Her har jeg selv haft fornøjelsen af at spille utallige gange, og det var hver eneste gang dejligt at opleve at blive taget godt imod og taget seriøst, da man var upcoming og ny i byen. På Skråen er der ingen fine fornemmelser, og du bliver behandlet på samme vilkår, hvad end du er ny i gamet eller etableret.

I de seneste år har jeg bemærket en opmærksomhed og et engagement omkring musikkulturen i Aalborg, og det har været fedt at opleve det fokus, der har været på livemusikken. Dog synes jeg, at der har været en overvejende støtte og engagement til instrumentaljazzen, hvor jeg kunne ønske at opmærksomheden også blev rettet hen imod det brede udvalg af genrer, der også findes i byen.

Susanne Justsen
Katrine Schmidt går daglige ture i Vestbyen med sin hund Mami. Foto Lars Pauli

Hvad er dine drømme for fremtiden?

Først og fremmest håber jeg, at vi snart får bugt med corona-pandemien, jeg savner en overordentlig krammer fra min mormor, Nancy, som bor i Vendsyssel. Desuden har jeg min releasetour for albummet, som jeg vil blive rigtig trist til mode over ikke at komme ud at spille. Touren starter 1. maj i Bygningen, Vejle, og vi kommer også forbi Aalborg, helt præcist Huset i Hasserisgade 3. juni. På længere sigt drømmer jeg om at kunne blive ved med at gøre det, jeg elsker, at udtrykke mig gennem min musik. Musikken giver mig rigtig meget.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...