Synes du, at foråret kom lidt for tidligt og gerne vil have lidt mere kulde?

AALBORG: Temperaturen udenfor giver dig lige nu forårsfornemmelser og kalenderen melder om forår. Nattefrosten kommer stadig som gæst, men er det ikke nok? Synes du lige, at du mangler lidt mere frost og kulde i kinderne? Så har aalborg:nu fundet fem fede film, der lige kan give dig lyst til at finde de varme sokker og et slumretæppe frem.

Wind River

Niels Skovmand
Her er et godt bud på en film hvor du kan bruge tæppet til anet end at holde varmen. PR-foto

Wind River er af de her film, der udover at indeholde en masse sne og kulde, også kan få det til at løbe koldt ned af ryggen. Elizabeth Olsen spiller den nyuddannede FBI agent Jane Banner, der skal ud og løse gåden om en ung kvinde, der bliver fundet død i sneen. Jeremy Renner spiller vildtjægeren Cory Lambert, der har fundet kvinden død i sneen i vildmarken i Wyoming. Alt peger på, at hun er blevet brutalt voldtaget og er flygtet barfodet hele natten gennem det øde snelandskab. Sammen begynder det umage par at følge de spor, der kan løse gåden om det mystiske mord.

Wind River kan streames på Netflix.

Frozen 1+2

Niels Skovmand
Med Frozen 1 + 2 ved du lige præcis hvor meget frost du får. FOTO: Disney

Med Frozen filmene ved du lige præcis, hvor meget frost du får. Her får du nogle hyggelige timer i selskab med Elsa, Anna, Olaf og Sven. Her kan du også få varmen ved at synge med på sangene.

Frozen kan streames på Disney+.

Fargo

Niels Skovmand
Frances McDormand i rollen som politibetjenten Marge Gunderson. PR-Foto

Fargo handler om bilforhandleren Jerry Lundegaard, der er i økonomiske vanskeligheder. For at løse problemet hyrer han to forbrydere til kidnappe sin egen kone. Da hans svigerfar er stenrig, håber Jerry, at han kan få en klækkelig løsesum. Snart viser det sig, at han har allieret sig med to af Minnesotas mest uduelige fyre. Det bliver ikke bedre for Jerry, da den snarrådige politikvinde Marge Gunderson begynder at kigge på sagen.

Det kan godt være, at filmen efterhånden har en del år på bagen, men Joel og Ethan Coens mesterværk står stadigvæk som en brillant og stærk film. Frances McDormand i rollen som politibetjenten Marge Gunderson gav i sin tid en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle, og det er der en rigtig god grund til.

Filmen kan lejes.

Let The Right One In (Den svenske udgave)

Niels Skovmand
Oscars liv ændrer sig markant da en ny nabo flytter ind. PR-foto

Lad den rette kom ind! Er en fremragende bog og en lige så fremragende film. Den handler om den 12-årige enspænder Oskar. Han har det ikke nemt og er meget alene. Men så flytter der en nabo ind. Naboens datter viser sig at være et yderst specielt bekendtskab og hende bliver han venner med. Oskar opdager hurtigt, at hun er lidt speciel, og at hun har en forbindelse til en række makabre mord, der er begået i nabolaget. Denne film vil for altid ændre din forestilling om, hvad man forstår ved naboens datter.

Filmen blev genindspillet i en amerikansk udgave, som sagtens kan tåle et syn, men den er er altså ikke lige så fængende som den svenske udgave.

Lad den rette komme ind kan streames på HBO Nordic.

The Day After Tomorrow

Niels Skovmand
Det er måske ikke den store filmkunst, men det er koldt. PR-Foto

Er du til de store popcornfilm, er The Day After Tommorow et rigtig godt bud. Hvad er det værste, der kan ske med de klimaforandringer, der er i gang? Der er mange bud, og denne er den kolde udgave. Som vanligt når instruktøren Roland Emmerich står bag, er det ikke den store filmkunst, men god underholdning. Det er det.

Hvis du vil se snestorme der hærger New Dehli, hagl på størrelse med håndbolde der rammer Tokyo, og New York der fryser til is på en eftermiddag. Så er filmen om klimaeksperten Jack Hall, der lige skal redde sin søn og samtidig lige skal redde jorden fra en ny istid, et rigtig godt bud.

Filmen kan lejes.

Honorable Mentions

The Shining, The Thing, Groundhog Day, Misery, Little Women, Ice Age, Happy Feet, Imperiet slår igen og naturligvis Dum Dummere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...