Vi guider dig til populære spil for børn, unge og voksne

AALBORG: Ferie er for mange lig med tid til at spille - her giver Dennis Dalgaard fra Aalborg Spilforsyning dig sine bud på populære spil til børn, unge og voksnes

Til de mindste: Rhino Hero Junior

Rhino Hero Junior henvender sig til de yngste - og her er deltagerne superhelte under oplæring. Privatfoto

Dette spil tager jer til nye højder!

I Rhino Hero Junior er I superhelte under oplæring. Når du og familiens yngste spiller, trænes især barnets balance og motorik - men også hukommelsen og basisforståelsen for tal og mængder.

Det gælder om at bygge så højt et tårn som muligt og få sin brik op på toppen – uden at vælte det.

Spillet kan spilles både som et samarbejdsspil, hvor man skal arbejde sammen om at komme helt til tops, eller spillerne kan spille mod hinanden, hvor det gælder om at have den superhelt (brik), som er højest i tårnet, når det vælter.

🎲 Antal spillere: 1-4

🎲 Alder:2+

🎲 Spilletid:5-15 min.

🎲 Pris:179,95 kr.

Til børn: Dragernes Skat

Dragernes Skat er et samlespil, der handler om fire små drageunger, der går på opdagelse udenfor deres hule. Privatfoto

Dragernes Skat er et morsomt og lærerigt samlespil for børn. Med udgangspunkt i en fantasifuld historie bliver både børn og voksne udfordret på taktisk kunnen, motorik og farvegenkendelse.

Historien handler om de små drageunger Mira, Feo, Luna og Diego, som er gået på opdagelse uden for deres hule. En dag finder de en skat fyldt med farverige ædelsten, men de kan ikke tage dem med hjem, da de er frosne. Drageungerne skynder sig derfor at hente dragefar, da de endnu ikke kan spy ild.

På spillepladen er ædelstenene lagt ned i en stabel af isringe. I rollen som dragefar skal I puste på isringene, så ædelstene falder ud på spillepladen.

En tur starter med, at hver spiller vælger en farve ædelsten. Derefter løfter spilleren med dragefar en isring. Spillerne samler nu alle ædelsten, som passer til deres valgte farve, resten fejes ned i hullerne, og dragefar sendes videre til den næste spiller. Spillet fortsætter, indtil der ikke er flere isringe tilbage.

Den spiller, der har samlet flest funklende ædelsten i sin dragehule, vinder skatten.

🎲 Antal spillere:2-4

🎲 Alder:5+

🎲 Spilletid:10–20 min.

🎲 Pris:119,95 kr.

Til Familien: Kvaksalver

Aalborg Spilforsyning anbefaler Kvaksalver som et spil til hele familien. Privatfoto

Kvaksalver blev originalt udgivet som ”Quacksalber Von Quedlinburg”, men er nu endelig udkommet i en dansk udgave.

Selv om den danske udgave nu foregår i en unavngivet by, er selve spillet præcis lige så lækkert og gennemført som originalen. Kvaksalver er et ”pres dit held”-spil, hvor du hele tiden skal vurdere, om du bør fortsætte eller ej - og efter du har indset, at det er dumt at fortsætte, bliver du alligevel ved!

Spillerne tager rollen som kvaksalvere, der har ni dage (runder) til at brygge tiltagende avancerede miksturer og tjene så mange penge som muligt, med det formål at blive byens bedste kvaksalver.

Hver spiller bliver udstyret med spilleplade (gryden) og en sort stofpose, der indeholder et bestemt antal brikker, der repræsenterer de mystiske ingredienser, som skal puttes i gryden. Nogle af brikkerne er nyttige ingredienser, men de hvide snebær kan få gryden til at eksplodere, hvis der kommer for mange i.

I hver runde skal alle spillerne trække brikker fra posen og lægge dem i gryden. Alle brikker har en talværdi (1, 2 eller 4), og når en brik bliver trukket, skal den lægges et tilsvarende antal felter fra den forrige brik. Jo flere brikker man kan få lagt i gryden, jo flere point får du, og jo flere penge tjener du. Pengene bruges til at købe flere og bedre ingredienser imellem hver runde.

Man bestemmer selv, hvornår man vil stoppe med at trække brikker fra posen. Hvis værdien af snebær i gryden overstiger syv, eksploderer gryden nemlig, og så skal man give afkald på enten sine point eller penge for denne runde. Antallet af brikker med snebær er dog kendt, så man kan altid lave en beregnet risikovurdering, om der skal trækkes flere brikker eller ej.s

Når alle spillere enten har valgt at stoppe, eller fik deres gryde til at eksplodere, gives der point og penge alt efter hvor mange brikker man hver især fik lagt på. Nogle af brikkerne kan også udløse forskellige ekstra bonusser, hvis bestemte betingelser er opfyldt.

🎲 Antal spillere:1-4

🎲 Alder:10+

🎲 Spilletid:45 min.

🎲 Pris:299,95 kr.

Til unge: Unstable Unicorns

Unstable Unicorns er et kortspil på engelsk, der henvender sig til unge. Privatfoto

Unstable Unicorns er et sjovt og udfordrende kortspil på engelsk, hvor I skal kæmpe mod hinanden med en hær af magiske enhjørninger.

I skal hver samle en hær, som kan forhindre og ødelægge modstandernes hær. Det gør I gennem en udspekuleret kombination af kort med magiske kræfter fra de enhjørninge, som I har på hånden.

Kortene indeholder handlinger, som I skal bruge til at opbygge, angribe eller beskytte hæren. I kan også risikere, at en modspiller lægger et “Neigh”-kort, som annullerer et korts effekt. Den første spiller, der får samlet en hær på syv enhjørninge, vinder.

Unstable Unicorns er til jer, der godt kan lide magiske enhjørninge og kaos. Disse enhjørninge er både festlige og provokerende, så gør jer klar til en nervepirrende og morsom kamp med vennerne.

🎲 Antal spillere:2-8

🎲 Alder:14+

🎲 Spilletid:30-45 min.

🎲 Pris:239,95 kr.

Spilforsyningens favorit: Wingspan

Og her er spilforsyningens egen favorit: Wingspan, der er et familiespil med fugle som tema. Privatfoto

Wingspan er et familiespil med et meget unikt tema: Fugle! Og det er helt tydeligt, at udviklerne bag spillet er meget interesserede i fugle.

Fra de utallige, smukke håndmalede fuglebilleder, der er som taget ud af en naturhåndbog, til den utrolige sans for detaljer omkring alle fuglene. Vi får både de danske og latinske navne, vingefang, føde og endda lidt ekstra fakta om hver fugl. Alt dette er dog bare ekstra bonusviden til de interesserede. De vigtige informationer, der relaterer sig til spillet, er nemme og hurtige at spotte.

Spillerne tager rollen som forskellige fugleentusiaster og skal i løbet af fire runder forsøge at skaffe så mange point som muligt ved at lave det bedst mulige fuglereservat. Man kan opnå point ved at lokke fugle til og sørge for, at de samler føde og lægger æg.

Hver runde har hver spiller en hvis mængde træk, som man kan vælge at bruge, som man vil. Det kræver planlægning og et godt overblik at få mest muligt ud af hvert enkelt træk. Skal man fokusere på at samle mad, lægge æg, trække kort - eller er det i virkeligheden bedre at få flere fugle?

🎲 Antal spillere:1-5

🎲 Alder:10+

🎲 Spilletid:40 - 70 min.

🎲 Pris:399,95 kr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...