Bedre forhold for bløde trafikanter er overskriften for næste etape af markant byfornyelse

AALBORG: Det er de bløde trafikanter, der er i centrum, når arbejdet med at forny midtbyen fortsætter næste år.

Selve projektet går fra Nytorv til Nordkraft, og nu hvor torvets makeover er slut, gælder det etape tre, som er ruten ned til Medborgerhuset.

- Vi forventer at gå i gang i marts/april, når det er overvejende sandsynligt, at der ikke kommer mere frost, siger projektleder Jakob Nielsen fra Aalborg Kommune.

- Og overskriften for næste etape er bedre forhold for de bløde trafikanter.

Som vi tidligere har fortalt, så kommer der bredere fortov med plads til træer på Føtex-siden af strækningen, mens der også bliver cykelbaner i begge retninger.

Og så er der særligt fokus på de to tunneller ved Medborgerhuset, hvor busserne tidligere har kørt.

Tina Larsen
Det er her ved Medborgerhuset, busserne tidligere har kørt. Foto: Martin Damgård

- I det ene rør laver vi passage til fodgængere, mens det andet bliver til cykelsti og cykelparkering, siger Jakob Nielsen.

Han fortæller, at der i forbindelse med offentlighedsfasen var flere, der pegede på, at de ser området ved biblioteket som et utrygt sted.

- Derfor er det vigtigt for os at gøre det mere imødekommende, og vi vil kaste noget kærlighed efter at skabe et mere hyggeligt byrum, siger Jakob Nielsen.

- I dag er der nogle betonbænke og jernbøjler. Dem fjerner vi, så man bedre kan kigge igennem rørene. Derudover laver vi også bedre belysning. I samarbejdet med biblioteket vil vi prøve at skabe nogle oplevelser med blandt andet forskellige tavler med lys.

Tina Larsen
Bredere fortov her ned langs Føtex er også noget, du kan se frem til. Foto: Martin Damgård

Som med etape to på Nytorv vil der også i det kommende arbejde være et særligt fokus på træer og blomster for at skabe nogle hyggelige byrum, hvor man har lyst til at færdes, er meldingen fra Jakob Nielsen. Han fortæller også, at det er planen at skabe flere muligheder for cykelparkering omkring Føtex.

Han lægger vægt på, at arbejdet skal genere trafikken mindst muligt, og derfor er målet også, at der er adgang til p-husene i Salling og Føtex stort set hele tiden.

Projektet består af i alt fem etaper, inden byudviklings-projektet slutter ved Nordkraft.

- Og jeg håber, det bliver en kontinuerlig proces, hvor hver etape tager cirka et år med afslutning ultimo 2024, siger Jakob Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...