Få en bid af det gamle Sovjet og se din by fra luften, anbefaler Marcus Delfer

AALBORG: Weekenden står for døren, men denne gang er den noget anderledes.

Den markerer solens tilstedeværelse og kommende fravær, når mange store Sankt Hans arrangementer tænder op i bålet søndag aften. Derfor tager denne uges anbefalinger allerede hul på weekenden i morgen, torsdag. Her får du mulighed for at opleve en filmisk bid af det gamle Sovjet, danse til elektronisk musik på havnefronten og se din by fra luften.

Rigtig god weekend!

Torsdag: Rusland i Aalborg

Der kan godt være langt imellem, man oplever rosende ord eller varm stemning, når Rusland bliver nævnt, men nu på torsdag er det anderledes.

Biffen i Nordkraft starter ud med en hyggelig russisk bar, hvorefter der er dobbelt-premiere på to russiske film Transnistra og Sommer - sidstnævnte med et hav af priser og nomineringer i rygsækken. Sommer udspiller sig i Leningrad i begyndelsen af 80’erne, hvor man møder Mayk, som forsøger at sprede den ulovlige rockmusik i et hårdt kontrolleret Sovjet. En dag møder han den unge Victor Tsoi, der har de musikalske evner til at skråle den sovjetiske befolkning op og pludselig begynder kulturen for alvor at koge under Perestroika.

Hvad - Russisk bar og biograf.

Hvor og hvornår - Biffen i Nordkraft, Teglgårds Plads 1, 9000 Aalborg. Torsdag kl. 20.00 - 22.30.

Hvor meget - Billetter koster fra 85,- (Studerende 70,-) tag forbehold for evt. gebyrer.

Marcus Delfer
Der er både russisk bar og dobbelt-premiere på to russiske film i Biffen i morgen, torsdag. Arkivfoto: Daniel Bygballe

Fredag: Elektronisk musik på Havnen

Havnefronten er et magisk sted, der giver anledning til gode gåture, isspisning eller bare generel hygge, men denne weekend er der musik på programmet.

Begivenheden Harbour:Candy ruller højttalerne frem, og så står den på elektronisk musik. Allerede fra kl. 15 kan du få din fredags-dans på, og skulle du blive grebet af stemningen, kan du fortsætte helt til kl. 22. Forskellige DJ’s vil nemlig spille den gode stemning frem på havnen, hvor du kan oplever tonerne af house, trance og andet spændende elektronisk musik.

Hvad - Harbour:Candy

Hvor og hvornår - Havnefronten, Toldbodplads 1, 9000 Aalborg. Fredag og lørdag kl. 15-22.

Hvor meget - Eventet er gratis, men du kan støtte arrangementet ved at købe dine drikkevarer i baren.

Lørdag: Se Aalborg fra luften

Du kender byen, du bruger den og nyder dens gader og stræder - men ofte ser du den fra samme vinkel.

Nu på lørdag får du mulighed for at zoome lidt ud og danne dig et overblik over Nordens Paris, når den store mekaniske brumbasse løfter sig fra jorden til 3G Mandemessen. Her vil der være alt fra motorcykler, droner og wrestling, men noget knap så stereotyp er, om muligt, helikopterturen over vor dejlige by.

Hvad - Helikoptertur over Aalborg (3G Mandemesse)

Hvor og hvornår - Vestre Fjordvej 83, 9000 Aalborg. Lørdag kl. 11-18.

Hvor meget - 350,- pr. Person. Tilmelding er ikke nødvendig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...