Fødselsdag, plader og guitarer - Marcus Delfer guider dig til aktiviteter i byen de kommende dage

AALBORG: Sidste weekend i marts står for skud. Vi er kommet helskindet igennem - “nyvaskede”. Og før du ved af det, kan du lægge låg på denne rekord-våde måned og se frem til nye tider - sommertid på søndag. Weekendens anbefalinger kan ernæres som en musikalsk frugtsalat med nostalgi-vitaminer og indblik i havne-mastodonten, du kan fordøje om søndagen med en klassisk guitarkoncert.

Rigtig god weekend!

Fredag: Rundvisning, kage og koncert i Musikkens Hus

Ikke meget omkring Østerbros havneområde har stået urørt de sidste år, hvor arkitekters våde drømme hastigt har formået at forny og forandre et spændende kvarter - der fortsat er i udvikling.

De sidste fem år har Musikkens Hus dog været solidt placeret det samme sted, og derfor inviterer de på rundvisninger, gratis kage og koncert med den lokale sangerinde Line Gade. For god ordens skyld bør man på forhånd kontakte huset angående tidspunkt for rundvisning.

Hvad – Fødselsdag i Musikkens Hus.

Hvor og hvornår - Fredag kl. 15-17, Musikkens pl. 1, 9000 Aalborg.

Hvor meget – Gratis.

Marcus Delfer
Musikkens Hus fejrer sin fem års fødselsdag med blandt andet rundvisning og koncert på fredag. Arkivfoto: Claus Søndberg

Lørdag: Pladebørs

Det danske vinylsalg har overhalet cd-salget med længder, men det udsagn dækker ikke alene nyudgivne plader.

Tæller man også salget af vinyler på brugtmarkedet, bliver det kun uoverskueligt - men det er også lige meget i denne situation. Nu på lørdag slår Nordkraft dørene op til den efterhånden velkendte Pladebørs, hvor du både kan erhverve dig det nyeste nye, gamle klassikere, sjældne niche-oplag, plader, der koster lutten og plader, du (næsten) kan få smidt i nakken. Det er gratis at kigge, og så får du også en håndfuld koncerter med lokale bands hen over dagen, der promoverer deres seneste pladeudgivelser.

Hvad – Marked med musik og vinylplader.

Hvor og hvornår – Lørdag kl. 10-15.30, Kedelhallen, Nordkraft.

Hvor meget – Gratis.

Marcus Delfer
Der er Aalborg International Guitarfestival i denne uge og et hav af klassiske guitarister spiller koncert - bl.a. på søndag i Utzon. Arkivfoto: Bo Lehm

Søndag: Aalborg Guitarfestival 2019

Ugen igennem danner byen rammerne for Aalborg International Guitarfestival, hvor et hav af dygtige klassiske guitarister spiller koncerter.

Hvert år afholdes der også en konkurrence for professionelle og konservatorieuddannede solo-guitarister, hvor deltagerne bl.a. kommer fra Japan, Australien, Portugal, Grækenland og mange flere. Niveauet er enormt højt, og samtidig kan det være bjergtagende at opleve guitarens lyd i en helt anderledes karakter - i forhold til den, der dominerer radiofladen. Søndag eftermiddag har du mulighed for at opleve de to vindere fra sidste år, Yuki Saito og Dmytro Omelchak, fra henholdsvis Japan og Ukraine, der vil vise dig guitaren med en helt anden lyd og stil, end den du sandsynligvis er vant til.

Hvad – Guitarkoncert m. Yuki Saito og Dmytro Omelchak.

Hvor og hvornår – Utzon, søndag kl 15-17.

Hvor meget – 110 kr. + gebyr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...