Der er altid masser at kigge på, når den internationale parade går gennem byen. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier
Det sker

Her er tip til din weekend i Aalborg

Weekenden står i sammenholdets tegn - med start på karnevalsugen og Fællesmarch

16. maj 2019 kl. 18:00

AALBORG: Weekenden lurer om hjørnet. Startskuddet til en uge med karneval, fest og farver lyder allerede fredag, og herefter er der arrangementer for enhver smag.

Karnevalskongen skal krones, børnene skal have en fest og alt imens valgkampen raser i fjernsynet og på byens lygtepæle, er det vigtigt at vise, hvordan vi mennesker står sammen for fællesskabet - både med folk vi er enige såvel som uenige med. Weekenden er mangfoldig, og du ønskes en rigtig god en af slagsen!

Fredag: Parade fra Kennedys Plads til Gabels Torv

Så kan du godt begynde at finde din fineste fjerhat frem fra gemmerne, for nu begynder karnevalsugen med gak, dans og løjer! Den internationale parade starter fredag aften ved John F. Kennedys Plads, og her kan du opleve en række af de bedste karnevalsgrupper fra ind- og udland, når de går parade gennem Aalborg midtby i et optog fyldt med rytmer og dans, smil og livsglæde! Når klokken slår 20 er der traditionen tro “Tyrens begravelse” samt kroning af årets karnevalskonge - Peter Mygind.

Hvad - International parade 2019

Hvor og hvornår - Starter ved John F. Kennedys Plads kl. 18

Hvor meget - Arrangementet er gratis

Efter paraden bliver tyren begravet, og karnevalet er i gang. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Lørdag: Karneval for de små

Alt imens en stor del af byen lader op til det store karneval, for det voksne publikum, bliver der også afholdt karneval for børn og barnlige sjæle.

Allerede fra kl. 10 på Gabels Torv kan I deltage i paraden, der går gennem byen og ender i Kildeparken, hvor I kan opleve Albert Dyrlund, Djämes Braun, Paw Patrol og spanske La Baldufa med deres store zeppelin show.

Du kan selv medbringe en picnickurv, men drikkevarer skal købes i de opstillede boder.

Hvad - Børnekarneval

Hvor og hvornår - Gabels Torv, lørdag fra kl. 10. Senere drager paraden mod Kildeparken

Hvor meget - Arrangementet er gratis, entré til Kildeparken koster 50,-

Lørdag er børnenes dag - med karnevalsparade og fest i Kildeparken. Arkivfoto: Lasse Sand

Søndag: Sammenhold og fællesskab

Der skal være plads til os allesammen, og vi mennesker skal lære at være enige, uenige og stadig leve side om side i kærlighedens tegn.

På søndag kl. 14 starter en march fra Toldbod Plads, hvor deltagerne går i fælles flok til Limfjordsbroen og danner en menneskekæde. Den har til formål at symbolisere et Danmark, der er fri for diskrimination i alle aspekter af livet. Hvor vi bor, arbejder, går i skole, og hvor vi nu befinder os. Mød op og vis din støtte til fællesskabet, lær nye mennesker at kende og hav en rigtig god søndag!

Hvad - I fællesskab bygger vi bro / Fællesmarch

Hvor og hvornår - Toldbod Plads, søndag kl. 14

Hvor meget - Arrangementet er gratis

Annonceret indhold

Nyeste