Er du (også) helt vild med den lyserøde kage? Så har vi samlet en guide til dig med de bedste af slagsen

AALBORG: En kombination af marmelade, mørdej og godt med glasur går man aldrig galt i byen med! En klassiker hos den traditionelle bager, men som også er blevet en del af sortimentet hos byens mere moderne bagere.

Vi har testet fire styks i midtbyen, så du ved, hvor du skal gå hen for at få dit hindbærsnitte-fix.

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Hindbærsnitten fra Penny Lane er klassiker - og en favorit. Foto: Victoria Skibsted

Penny Lane Café

Et godt sted at starte en hindbærsnittetest er selvfølgelig hos go-to stedet for lækkert bagværk: Penny Lane!

Her har hindbærsnitten en god fordeling mellem mørdej og marmelade, så det er ikke for meget eller for lidt. Mørdejen er dejlig sprød og slet ikke tør. Dertil er der godt med glasur og tørrede hindbær ovenpå, det kan man da ikke klage over!

Helt klassisk for Penny Lane er der ikke sparet på noget – hverken på pynt eller størrelse, og her sidder man næppe tilbage med følelsen af, at man godt lige kunne have spist en enkelt bid mere.

Penny skuffer ikke, og det her er én af testernes favorit.

Pris: 18 kroner

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Du får masser af hindbærsnitte for pengene hos Slotsbageren. Foto: Victoria Skibsted

Slotsbageren

Her får du en hindbærsnitte med både hindbær- og jordbærmarmelade, sikke en kombi!

Her er mørdejen lækker og sprød, dog kunne der godt være en anelse mere marmelade, så hvis du er vild med marmelade, så skal du måske kigge mod en af testens andre hindbærsnitter. Men det er jo en smagssag.

Dertil er der godt med glasur samt tørrede hindbær som topping. Størrelsen på deres hindbærsnitte er ikke til at klage over og slet ikke til prisen. Det er testens største og billigste hindbærsnitte, og den kan sagtens deles af to.

Pris: 11 kroner

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Hos Othello Bageriet er hindbærsnitten fint pyntet med frysetørret hindbær. Foto: Victoria Skibsted

Othello Bageriet

Hindbærsnitten fra Othello Bageriet er der måske en del, som har smagt igennem årene, og derfor skulle denne selvfølgelig også have en plads i testen!

Othello laver en god hindbærsnitte, hvor marmelade og mørdej ikke overskygger hinanden. Her er dejen tyndere end de andre og mere sprød, så smagen af hindbærmarmeladen ikke overskygges. Glasuren er fint smurt på, og som topping er tørrede hindbær en vinder. En klassiker, og det forstår vi godt.

Pris: 15 kroner

Anne  Norre og Victoria Skibsted
Du finder næppe en hindbærsnitte, der står lige så snorlige som Surdejsbagerens! Foto: Victoria Skibsted

Surdejsbageren

Det er lige før, at man gemmer det bedste til sidst. Så snorlige udskæringer af en hindbærsnitte skal man altså lede længe efter. Hindbærsnitten er skåret skarpt, og fyldet er fordelt ligeligt, så hindbærsnittten står knivskarpt.

Her er mørdejen sprød men ikke tør, og der er godt med marmelade i, så smagen ikke forsvinder i mørdej og sød glasur. Glasuren er blød, og vi gætter på, at den er lavet med æggehvide, hvilket giver en fin sødme til hindbærsnitten. Og så ser den bare vildt pæn og indbydende ud med mønstrene fra den røde farve i den hvide glasur.

Her får du også en version med solbærmarmelade i stedet for hindbær, og den kan vi helt bestemt også anbefale. Den er lidt mindre syrlig end klassikeren med hindbær, uden at det bliver for sødt. Den er til dig, der elsker hindbærsnitter, men også gerne liiige vil prøve noget nyt.

Pris: 20 kroner

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...