Tapas er det helt perfekte sommermåltid i varmen - men hvor får du det bedste til prisen? Få svaret her

AALBORG: Et lækkert udvalg af pølse, skinke, en portion gammel knas, vesterhavsost, lidt dyppelse, oliven og brød til. Det er opskriften på en rigtig god, klassisk omgang tapas.

Men hvor finder du den bedste tapas-anretning? Og hvor får du det bedste til prisen? Vi har været rundt i byen og smage på en masse dejlig tapas, så vi nu kan give dig et kvalificeret bud.

Tapas og vin: Douro Wine Bar

Vin og tapas er et match made in heaven, og derfor har vi ikke bare én men to forskellige vin-og-tapas steder med på listen. Det første sted vi besøgte var Douro Wine Bar i Danmarksgade. Stedet er for nyligt blevet gennemrenoveret og alt er så nyt, at selv kokken er ny.

LÆS OGSÅ: Douro Wine Bar åbner! Her er alt nyt, selv kokken

Men nyt kan tilsyneladende sagtens være lig med godt, og selvom stedet er gemt lidt væk i et kælderlokale, er der vildt god stemning og autentisk indretning med diverse fine ting fra udlandet. Well done!

Menuen bestod af tre slags oste, andepaté med portvinssky, skinke, røget okseinderlår, italiensk fennikel chorizo, soltørrede sorte oliven, grillede grønne oliven, grillede artiskokker, aioli, tomat tapenade, grøn pesto og brød fra Penny Lane.

Absolut en sublim omgang tapas til en fornuftig pris, og her er du samtidig sikker på at få et rigtig godt glas vin til din mad. Det er et kæmpe plus, og maden er i den gode ende.

Tapasbrættet koster 159 kroner for en single og 299 kroner for en double.

Anne  Norre og Sofie  Rønn Christensen
Er du til gedeost og vildsvinepølse? Så er tapas fra D'wine, du skal vælge. Foto: Sofie Rønn Christensen

Tapas og vin: D'wine Bar

Et andet klassisk tapas- og vin-sted i Aalborg er D'wine Bar i Algade, der specialiserer sig i spansk vin. Og i kombination med tapas bliver det næsten ikke mere autentisk spansk!

Og særligt for dig, der elsker at prøve noget nyt, og som ikke er bange for de mere specielle oste.

Tapastallerknen bestod af fire forskellige slags oste, både gedeost med rødvinskant og fåreost. Hertil tre forskellige slags pølse heriblandt vildsvinspølse, serranoskinke og med trøffelolie, hjemmelavet tomatkompot og aioli samt oliven. Mums!

Her føler vi helt klart, at vi har fået den største oplevelse for pengene, både madmæssigt, hvor du får nogle lidt mere særlige oste og kød end andre steder, men også for de tophyggelige omgivelser. Du kan i øvrigt både nyde din tapas inde og udendørs.

Prisen er 179 kroner pr næse for en superautentisk oplevelse.

Anne  Norre og Sofie  Rønn Christensen
Et fint udvalg af tapas hos Café Klostertorvet. Foto: Sofie Rønn Christensen.

Cafétapas: Klostertorvet

På vores tapastur har vi selvfølgelig også været forbi en af byens mere kendte caféer, der udover klassisk cafémad også serverer et fint tapasbræt.

Her er udvalget ikke så stort, men tilgengæld er prisen i den rigtig gode (billige) ende.

Maden bestod af lufttørret skinke, italiensk salami, økologisk ravost, hummus, lime og chili marinerede rejer, oliven, tomatsalat, avocado og surdejsbrød med smør.

Tapasen var fint afbalanceret mellem de forskellige elementer, men det er altså ikke her, du skal gå hen, hvis du søger den autentiske, spanske smagsoplevelse. Ventetiden var også i den lange ende (45 min).

En rigtig fin løsning for dig, der gerne vil nyde en fornuftig omgang tapas, men som gerne vil have større variation på menukortet af hensyn til selskabets øvrige gæster.

Prisen er på små 95 kroner.

Anne  Norre og Sofie  Rønn Christensen
Der er masser af smagfulde tapas varianter hos Fandanko. Foto. Sofie Rønn Christensen

Takeaway-tapas: Fandanko

Vil du gerne nyde din tapas i privaten eller måske i en af Aalborgs mange hyggelige parker, finder du et rigtig fint udvalg af små tapasretter hos Fandanko.

De små retter adskiller sig noget fra de klassiske, spanske tapasanretninger fra Douro og D'wine, der består af charcuteri, ost og oliven, så det her er lige noget for dig, hvis du gerne vil spice din tapas op med for eksempel fisk.

Vi fik blandt andet to forskellige slags fisk: Tun og torsk, og flere forskellige slags kød, heriblandt oksefilet med bagte sommerløg og griseinderlår. En rigtig god og smagfuld oplevelse, der bestemt kan anbefales.

Stedet ligger på Gammel Gugvej og det er ikke lige så nemt at komme til, hvis man færdes på gåben fra midtbyen, men til gengæld er tapas køreturen værd.

Du får otte små retter for 149 kroner inklusiv brød, og det kan man fint blive mæt af.

Du finder desuden også en luksustapas, en alt-godt-fra-havet-tapas og en tapas med oste fra Arla Unika, så der er rig mulighed for at få stillet sin tapassult her. Velbekomme!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...