Står du lige og mangler ideerne til gaverne så læs her

AALBORG: Kender du det, at du står den 23. december og stadig ikke har købt de sidste julegaver? Frygt ej, vi har på Aalborg:nu-redaktionen forsøgt at gøre os nyttige. Nu får du artiklen over dem alle: 5 gaveidéer til en bæredygtig jul!

Men hvorfor lige bæredygtige gaver? Tjooo, selvom julen er over os, så raser klimakrisen stadig. Så hvorfor ikke bruge hjerternes fest til at give lidt igen til moderjord samtidigt med, at du glæder én, du holder af.

1.Giv en ged.

Hvad er mere bæredygtigt end at hjælpe én familie i ét af verdens fattige lande. Folkekirkens Nødhjælp har et stort udvalg af gavekort, der netop tjener dette formål. Heriblandt kan man give en ged eller høns i haven til en familie, der har brug for det. Gavekortene findes til enhver pris, så selv de fattigste studerende kan være med!

2.Genbrugsgaver.

Danmark er faktisk ét af de lande i verden, der smider allermest væk. Det skyldes en forbrugskultur, hvor man altid vil have det nyeste af det nyeste, og derefter smider det gamle ud. Genbrugsgaver er til gengæld et alternativ, der er med til at spare på forbruget samtidig med, at dine kære stadig får en fysisk gave. Eksempelvis er det muligt at købe brugt elektronik som Iphones og Ipads, der stadig fungerer som nye.

3.Vandflasker og sugerør.

Du har sikkert hørt om det store plastikproblem i verdenshavene, og dette kan du netop være med til at løse! En gaveidé kunne være at give en lækker termoflaske, der kan holde vandet koldt hele dagen, eller du kan genanvendelige sugerør i glas eller metal. På denne måde er du med til at stoppe plastikproblemet samtidig med, at du får julegaven i hus!

4.Oplevelsesgaver.

Der er ikke noget bedre end at få foræret en oplevelse af en god ven eller familiemedlem. Denne form for gave stråler af kærlighed, og er med sikkerhed en gave, der altid vil blive modtaget med et smil. Oplevelsesgaver dækker over alt fra biografture, restaurantbesøg til skydiving eller bare en god kop kaffe. Samtidigt kan du vælge et lokalt sted, så du støtter handelen i den by, du bor i #samfundssind.

5.Abonnement.

Hvis de førnævnte gaveidéer ikke helt falder i din smag, så kan du også give et abonnementsgavekort i julegave. Dette kan være til fitnesscenteret, et boligmagasin eller Spotify. Så hjælper du helt sikkert en, der elsker at træne, læse eller høre musik. Det bedste ved det hele er, at du heller ikke behøver at pakke gaven ind. Så sparer du også på gavepapiret!

Det var de bedste gaveidéer, vi kunne komme på, men der er sikkert langt flere!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...