35 minutter fra Aalborg finder du fjordudsigt til ret gode priser. Foto: Home Nibe
Livet her

Her får du fjordudsigt for under 1 million

Den billigste bolig i kommunen koster dig ikke svimlende millionbeløb, hvis du er villig til en mindre køretur fra Aalborg

06. januar 2022 kl. 16:18

AALBORG: Har du altid drømt om at kigge ud over Limfjorden fra dit vindue? Så er du ikke alene.

Et kig ud over fjorden fra din bolig kan hurtigt løbe op i svimlende millionbeløb, der får de flestes pengepunge til at melde pas.

Men er du villig til at starte bilen og køre en tur langs den smukke fjord lidt vest for Aalborg, finder du ud af, at priserne ser helt anderledes ud på boligerne, der ligger lidt uden for byen.

I Staun finder du lige nu en bolig, hvor de fleste kan være med i pris. 945.000 kroner skal du have op ad lommen, hvis landejendommen på Staunvej 36, 9240 Nibe skal blive din.

Store vidder til små priser

Ejendommen ligger cirka 35 minutters kørsel fra Aalborg Centrum, og den byder på 137 kvadratmeter stuehus, staldbygninger og ikke mindst 5,5 hektar jord.

Udkig over marker, kig til vand og natur er i dag nogle af de ting, som boligkøbere kigger særligt efter, vurderer Claus Sørensen.

- I Nibe kan en fjordudsigt i gennemsnit rykke omkring en million kroner på prisen. Det er i hvert fald forskellen, når vi sælger grunde henholdsvis med og uden fjordudsigt, siger Claus Sørensen, der er indehaver af EDC i Nibe og fortsætter:

- Inden for vores område ser vi typisk de laveste priser i Staun, hvor vi er langt ude på landet. Her er priserne lave, fordi folk er bange for ikke at kunne sælge igen - eller hvis de føler, de er langt væk fra alting.

Det kan også ses på liggetiden af denne bolig. Den har nemlig været til salg i over 500 dage. På adressen i Staun har du 3,5 kilometer til indkøb, mens nærmeste skole er Farstrup Skole.

Før var fjorden kun blæsevejr

De seneste 15 år er der sket en udvikling i, hvad boligkøberne går efter, fortæller Claus Sørensen.

- Førhen synes køberne, at en placering ved fjorden var lig med blæst. Nu er det virkelig noget boligkøberne gerne vil have. Udsigt over marker, kig til vand og natur er nogle af de ting, vi selv kigger efter, når vi skal udvælge gode arealer til at udstykke til grunde.

Hvis du drømmer om at kunne kigge langt, når du står i din stue, kan det være, du skulle overveje at slå til. For i takt med at flere grunde bliver udstykket, spår Claus Sørensen at placeringerne kun bliver mere populære i naturskønne omgivelser.

- Der bliver færre og færre placeringer ud til vand og skov, så i fremtiden tror jeg, at det kun bliver mere populært for boligkøbere at kigge efter natur, når de er på boligjagt, siger han.

Annonceret indhold

Nyeste