Der er som sædvanlig en masse lækre ting på programmet i Aalborg i weekenden. Marcus Delfer har nogle bud på, hvad du kan lave

AALBORG: Sidste weekend bød på muligheden for at gøre en masse gode handler, og det håber jeg, du nød i det smukke vejr. Det kunne være rart at fortsætte med at anbefale udendørsaktiviteter, men denne weekend får byen besøg af et intet mindre end et fantastisk forførende band, en knivskarp samfundsiagttager, og så er der selvfølgelig det mageløse Ordkraft. Rigtig god weekend!

Fredag: Koncert på Studenterhuset

Fra de første musikalske spadestik blev den unge duo Barselona spået en lang og lovende karriere i den danske musikbranche. Eventyret er dog stadig forholdsvis nyt, men gang på gang formår de at imponere høj som lav og ung som gammel, når deres musikalitet lader sig udfolde - hvad enten det er på de skrå brædder eller bag studiets fire vægge. Skal man italesætte drengenes univers, kan man roligt sige, at deres musikalske rejse placerer sig i en farverig slipstrøm bag lyriske guder som C.V. Jørgensen og Steffen Brandt. Én ting er, at du næsten med garanti har hørt flere deres sange i radioen, en anden ting er livekoncerterne, der er blevet et varemærke for gruppen, som tilnærmelsesvis “samler” på topanmeldelser.

Hvad – Koncert med Barselona.

Hvor og hvornår - Studenterhuset, fredag kl. 20:30.

Hvor meget – 145,- + evt. gebyr.

Marcus Delfer
Der kommer mange interessante mennesker til Ordkraft. Blandt andre kan man opleve forfatteren Kim Fupz Aakeson. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Lørdag: Bag om fortællingen

Måske har du allerede nydt godt af Ordkraft festivalens mange spændende arrangementer, men lørdag er sidste Ordkraft-dag for 2019 og ligesom de andre dage, er der mange spændende ting på tapetet. Anbefalingen herfra til lørdagens program går på et oplæg med Kim Fupz Aakeson, som fortæller om sin seneste bog “Bådens Navn”. Udover det faktum, at bogen er hamrende velskrevet, er Kim Fupz Aakeson enormt skarp til at balancere mellem det tragiske og komiske, der ekvilibristisk involverer følelser, vi alle kender, som misundelse og tvivl.

Hvad – Kim Fupz Aakeson fortæller om sin bogen “Bådens Navn” til Ordkraft.

Hvor og hvornår – Teater Nordkraft Watt-salen, lørdag kl. 13.

Hvor meget – En dagsbillet koster 125,- 300,- for adgang til alle tre dage (torsdag - lørdag) Tag forbehold for evt. gebyr.

Søndag: Perspektivet fra en særlig iagttager

Mazen er en ganske særlig kunstner, der slår sig op som gadedreng, poet, SoMe-stjerne og samfundsiagttager. Født under den Libanesiske borgerkrig kom Mazen Ismail til Danmark i en ung alder, hvor han først begyndte at rode sig ud i kriminalitet, hvilket kulminerede da han som 15-årig overlevede ni knivstik. Herfra ændrede han syn på verden. Mazen endte med at bytte en kriminel hverdag ud med akademiske studier, fik sig en videregående uddannelse, og i dag kommer hans iagttagelser dagligt til udtryk på Facebook, hvor han har mere end 40.000 følgere. Søndag aften træder han ind på Skråen, hvor du både kan få dig et godt grin samt stof til eftertanke.

Hvad – Mazen “Sådan Overtager vi Danmark”.

Hvor og hvornår – Skraaen, søndag kl. 20

Hvor meget – Billetter fra 145,- + evt. gebyr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...