De kommende måneder får Aalborg nye farver - den første kunstner er i gang

AALBORG: Lige så sikkert, det er, at det bliver sommer - lige så sikkert er det efterhånden, at Aalborg får nye farver, når solen står højt på himlen.

Således også i år. For ottende sommer i træk har Kirk Gallery med projektet Out in the Open inviteret en buket af store street art-navne til Aalborg for at udsmykke nogle af byens vægge og gavle.

- I år kommer de fleste værker i midtbyen og med afstikkere til blandt andet Vestbyen, forklarer indehaver af galleriet Lene Kirk.

I alt får vi hen over sommeren besøg af syv kunstnere fra blandt andet USA, Australien og Frankrig. Den første, britiske Helen Bur, er allerede i gang med et stort maleri i Skalborg - på den bygning på K. Christensens Vej, som tidligere husede en maskinfabrik.

Katrine Schousboe
Det nye gavlmaleri bliver færdigt allerede i denne uge. Foto: Kollektio Aps

Helen Bur er de seneste år stormet frem på den internationale street art-scene, og hun har malet over stort set hele kloden fra Brasilien til Indien og USA, men ikke tidligere i Aalborg.

I det hele taget er årets kunstnere valgt for at give noget nyt, forklarer Lene Kirk.

- Af de syv, der kommer, er det kun Case Maclaim, der har malet her tidligere, så der bliver noget helt nyt at se på i byen, siger hun og tilføjer, at alle malerierne også bliver på "nye" gavle.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...