Til lands, til vands eller i højderne - der er flere muligheder, når du skal vælge, hvor du vil se det gigantiske fyrværkeri på fredag

AALBORG: Skal det være til lands, til vands eller i luften? Du har alle muligheder at vælge mellem, når du skal bestemme dig for, hvor du vil nyde det gigantiske fyrværkeri, der afslutter dette års The Tall Ships Races 2019 i Aalborg på fredag.

Fyrværkeriet, der også markerer, at det er 20-året for det første Tall Ships her i byen, bliver betegnet som det hidtil største i danmarkshistorien.

Og der bliver angiveligt noget for enhver smag. Showet, som også inkluderer musik, er sat til at vare 19 minutter, og det er Limfjordsbroen, der skal fungere som affyringsrampe for de mellem 2500 og 3000 kilo krudt.

Men hvordan sikrer du så, at du får det maksimale ud af oplevelsen, hvis du ikke ligefrem har din egen båd at sejle ud på fjorden i?

Vi begynder på vandet ...

På fjorden

Fyrværkeri til trods, så er det fortsat sejlskibe, der er hovedattraktionen ved The Tall Ships Races, så hvad kan være bedre end at nyde fyrværkerishowet ombord på et ægte et af slagsen.

Skibene Maja og Brita Leth tilbyder særarrangementer fredag aften fra kl. 21-00, hvor man omgivet af glade mennesker, kan få stemning for alle pengene med både musik og fyrværkeri på tæt hold.

Det koster 350 kroner at komme ombord, men så bliver der også serveret lidt at spise og øl, vin og vand ad libitum.

Arrangementet kræver billet, som skal købes på Borgmesterkontoret på Boulevarden.

Katrine Schousboe
Hovedparten af fyrværkeriet vil være luftbomber, som kan ses på lang afstand. Arkivfoto: Claus Søndberg

I højderne

Vil du undgå menneskemængderne på kajkanten og samtidig se fyrværkeriet lidt fra oven, så holder Salling Rooftop ekstraordinært åben fredag aften fra kl. 19.30 til 23.59.

Salling lover et eksklusivt arrangement med fri bar og udsigt til fyrværkeriet fra første parket.

Når du har købt en billet til 299 kroner, kan du skylle luftbombardementet ned med øl, vin, cocktails og en lille snackbar.

Der er rift om billetterne, der kan købes på Sallings hjemmeside.

På kajen

Endelig er der den oplagte løsning - nemlig en ståplads på Havnefronten.

Hovedparten af fyrværkeriet er luftbomber, som kommer højt op, så det burde være muligt at få udsyn for alle de tusinder, der ventes at følge himmelmaleriet på nærmeste hold. Luftbomberne bliver suppleret med romerlys, batterier og andre effekter.

Du kan samtidig glæde dig over, at det er ganske gratis at følge det fra kajen, og at der ikke er billetter, der sådan lige bliver udsolgt.

Til gengæld må du så selv sørge for både snacks og drikkevarer til det 19 minutter lange show.

Fælles for alle mulighederne er, at fyrværkeriet begynder fredag, 5. juli, kl. 23.15.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...