Nordjyske duo står bag corona-venligt teater tæt på dig

AALBORG: Et underligt køretøj og to kvinder, der ser ud som om de kommer fra en anden tid. Har du planer om en shoppetur gennem gågaderne på lørdag, kan du støde på netop det syn.

Det er det nordjyske gadeteater KoloBritt, der står bag det mærkværdige optrin, hvor to opfindere er fløjet hertil, mens de tester deres fartøj. Cykelhelikopteren ”Helipropella” har dog problemer med at lette igen, så de to kvinder håber derfor, der er børn og voksne i byen, der vil hjælpe dem med at komme videre.

Forestillingen er opstået på grund af corona, for danseformidler Birgitte B. Nielsen og kostumemager Britt Kristensen mener nemlig, det skal være muligt at få fælles oplevelser, selvom virus skaber fysisk afstand mellem os.

- Vi kan gøre meget sammen, uden at vi behøver at være utrygge. Jeg tror, at vi har brug for at mærke et fællesskab med andre mennesker end lige de nærmeste familiemedlemmer – og så trænger vi til at grine og bruge fantasien, fortæller Britt Kristensen.

Derfor har mange af forberedelserne til gadeteateret drejet sig om at finde måder, hvor publikum kan involvere sig på en sikker måde.

De to kvinder og deres alter egoer som opfindere fra 1896 slår sig løs i byens gade lørdag 19. september fra kl. 11-13 og igen kl. 13.30-15.

De går gennem gågaderne og optræder på Bredegade Torv, Frøspringvandet, C.W. Obels Plads og Gabels Torv.

KoloBritt har fået penge til teaterprojektet fra Slots- og Kulturstyrelsen og samarbejder med Aalborg Event.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...