Motorvejs-naboer kan se frem til mindre trafiklarm

AALBORG: Nu er der godt nyt for støjplagede naboer til motorvej E45 i Aalborg.

Fra marts næste år går Vejdirektoratet i gang med at opsætte støjskærme på flere strækninger langs motorvejen i Aalborg-området, især i områder med beboelse tæt på den stærkt trafikerede motorvej.

- Vi arbejder målrettet på at reducere støjgenerne fra statsvejene, og det er især nødvendigt langs E45 - Nordjyske Motorvej i Aalborg - hvor naboer til vejen er generet af høje støjniveauer, siger projektleder Mette Aakær Møller fra Vejdirektoratet.

FAKTA

Støjskærme langs E45 i Aalborg

- Støjskærmene på motorvej E45 i Aalborg opsættes fra Østre Uttrupvej til Universitetsboulevarden.

- Det indledende arbejde starter marts 2023, og fra marts/april 2023 vil det påvirke trafikken på E45 med nedsættelse af hastigheden til 80 km/t og midlertidig lukning af to af fire motorvejsspor fra kl. 18 til 06.

- Regeringen og Folketinget har afsat tre milliarder kroner til bekæmpelse af trafikstøj.

- Der er afsat cirka 600 millioner kroner i år til etablering af støjskærme langs statsvejene.

- Vejdirektoratet holder informationsmøde om sagen tirsdag 10. maj i Gigantium kl. 19-21.

Kilde: Vejdirektoratet

I alt skal der opsættes støjskærme på 7,7 kilometer langs E45 i Aalborg-området. Det er på strækningen fra Østre Uttrupvej i nord til Universitetsboulevarden i syd.

Det forberedende arbejde starter i marts næste år, og når selve etableringen af støjskærmene begynder i slutningen af marts/starten af april 2023, vil der blive indskrænkelser for bilisterne på den stærkt trafikerede motorvej.

Hastighedsgrænsen sænkes til 80 km/t, og i nogle perioder under arbejdet vil der i aften- og nattetimerne kun være to af de fire motorvejsspor åbne. Det vil være i tidsrummet fra kl. 18 til 06 næste morgen.

Vejdirektoratet holder tirsdag 10. maj informationsmøde om projektet med de nye støjskærme. Mødet holdes i Gigantium i Aalborg Øst kl. 19 til 21.

Her vil Vejdirektoratet blandt andet fortælle om støjberegninger, gener i anlægsperioden og processen for ekspropriation, og de fremmødte får mulighed for at stille spørgsmål.

Peter Witten
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...