Forventningens glæde er stor hos Lone Jørgensen, der tirsdag 5. juli fejrer 60 års fødselsdag i butikken Julia, hvor hun har været i 23 år. Foto: Lise Sastakauskas Østergaard
Det sker

Hip hip hurra! Indehaver af specialbutik i Nørresundby fylder rundt

Lone brænder for at få store piger til at stråle af selvtillid. Nu fejrer hun sin fødselsdag i sin butik - og inviterer til fest

02. juli 2022 kl. 12:03

NØRRESUNDBY: Hvis du lige er flyttet til byen, er det ikke sikkert, du kender hende, men har du boet på nordsiden af fjorden i en længere årrække, vil der være overvejende sandsynlighed for, at du har stiftet bekendtskab med Lone Jørgensen.

Sortimentet er bredt og sorteret efter farver i butikken Julia. Foto: Lise Sastakauskas Østergaard

I 23 år har hun på Skrågade 59 haft tøjbutikken Julia, der sælger tøj til piger i størrelsen 42-56, og at tøjforretningen ligger her, og ikke i én af Aalborgs gågader, er ikke en tilfældighed.

- Her er der tid, ro og plads til kunderne. Modsat inde i byen skal de ikke forholde sig til alt det tøj, de ellers ikke kan passe, siger hun.

- Fordi vi vi har god tid til hver enkelt kunde, kommer flere af dem også bare for at få en sludder for en sladder.

Det blev især tydeligt under corona, hvor butikken ellers holdte lukket, mens Lone Jørgensen gik og satte nye varer op, for de skulle være klar til, at regeringen gav grønt lys til at åbne.

- Mange af mine kunder fik faktisk slet nyt tøj i den periode, men de stak alligevel hovedet ind for at få en snak, når de kunne se, jeg bare gik og gjorde klar, siger hun.

Kunder fra nær og fjern

At kunderne ikke fik fornyet garderoben under corona, kan der i princippet være mange årsager til, men Lone Jørgensen mener, det blandt andet skyldes, at det er sværere at købe tøj på nettet for de store piger.

I corona-perioden åbnede hun ellers op for at sælge tøj online, men det er ikke gået nær så godt, som det fysiske salg i butikken i Nørresundby.

- Jeg har selv enormt svært ved at købe tøj online, selvom jeg har mange års indkøbserfaring til butikken. Men jeg har tit oplevet at bestille noget hjem til mig selv, som ikke sad pænt alligevel.

Samme oplevelse har mange af hendes kunder, fortæller hun. Det er blandt andet også derfor, kunderne kommer fra både nær og fjern.

- Vi har damer fra både Sæby og Viborg, der køber tøj her i butikken, siger hun.

- Vores kunder er meget loyale. Faktisk har vi flere generationer, hvor det både er mor og datter, der handler her. De ved, de kan få en personlig, men ærlig betjening.

Julia ligger i Skrågade 59. Her er der gode parkeringsforhold, så du skal ikke gå langt fra bilen til butikken. Foto: Lise Sastakauskas Østergaard

Arbejder for mere selvtillid

Det ligger Lone Jørgensens hjerte nært at give de større piger mere selvtillid, end de kom med, når hun sender dem ud af døren. Derfor er ærlighed også et vigtigt nøgleord for den betjening, som hun gerne vil yde.

- Hvis jeg kan se, at den top eller dé bukser ikke fremhæver kundens bedste sider, siger jeg det.

- Min mission er at give de her piger noget selvtillid. Derfor bruger jeg også gerne lang tid på at få mig en snak med dem undervejs, så jeg kan lære dem at kende. Når jeg kender mine kunder godt, har jeg også lettere ved at finde noget tøj, der ser smart ud på dem, siger hun.

Således er butikken og kunderne ikke 'bare' et arbejde for Lone Jørgensen, men et hjertebarn, og derfor faldt det hende også naturligt, at hendes 60 års fødselsdag skulle fejres netop her.

Den runde fødselsdag kan Lone Jørgensen derfor se frem til fejre i butikken tirsdag 5. juli klokken 10-17.30, hvor der vil være lækre anretninger og 60 % på tørklæder til de kunder, der kommer forbi på dagen.

- Jeg holdt også min 50 års fødselsdag i butikken, så selvfølgelig skulle jeg også holde min 60 års fødselsdag her, siger hun.

Om der bliver endnu en rund fødselsdag i butikken, ved Lone Jørgensen ikke. Hendes mand, som hun har kendt siden ungdomsårene, er for nyligt gået på pension, og ham drømmer hun også om at blive gammel sammen med. Derfor er hun trappet ned til 'kun' at være i butikken 37 timer om ugen, men hun håber, der med tiden vil komme nogen, som kan drive Julia videre.

- Men jeg vil i hvert fald også nå at have mit 25 års jubilæum med om to år, før der skal ske noget andet.

Annonceret indhold

Nyeste