Ultraløber Stine Rex har slået intet mindre end tre danmarksrekorder i 2018. Derfor er hun nu blevet fejret på rådhuset

Stine Rex er Aalborgs, og muligvis også Danmarks, absolut sejeste løber, og derfor er hun blevet fejret af borgmester Thomas Kastrup-Larsen på Aalborg Rådhus. Hun blev specielt hædret for sine imponerende præstationer i 2018 med hele tre danmarksrekorder.

– Jeg var virkelig stolt, da de kontaktede mig og fortalte, at de ville fejre mig, bare fordi jeg har løbet, siger en yderst beskeden Stine Rex.

For hun har mere end “bare løbet“. I november vandt hun sit første 48 timers løb ved Icarus Florida Ultrafest 2018 i USA, hvor det samtidig blev til en danmarksrekord. Stine Rex er nu den danske kvinde, som har løbet længst på 48 timer. Det blev til hele 335 kilometer.

– Jeg vidste faktisk ikke, om jeg ville kunne løbe i 48 timer, inden jeg tog afsted. Men jeg havde jo løbet i 24 timer to gange, så det blev logikken, at jeg jo så måtte kunne klare 48 timer, griner hun.

Camilla Gammelgaard
Løberen er selv meget beskeden, men hele tre danmarksrekorder blev det til i 2018. Foto: Lasse Sand

Lige efter løbet var Stine Rex overbevist om, at det var første og sidste gang, hun ville tage 48 timer, men allerede dagen efter, spurgte hun sin mand, hvad verdensrekorden egentlig er i den disciplin.

– Jeg havde det overraskende godt dagen efter. Jeg var ikke øm nogen steder og havde ikke en eneste vabel. Så allerede to dage efter, tog jeg løbeskoene på igen og løb en tur, fortæller hun.

Stine Rex leverede flere imponerende resultater i 2018. Hun vandt sølv til EM i 24 timers løb i Rumænien, hvor hun også slog danmarksrekorden. I september deltog hun i Mors 100-miles og slog endnu en danmarksrekord med 160 kilometer på 15 timer og 28 minutter.

– Alt det her havde aldrig været muligt uden min mand, Dan. Ingen af mine resultater ville være blevet til uden hans hjælp. Han guider og støtter mig. Og vi får minder, som vi altid vil huske, når vi tager ud til løb i hele verden, siger Stine Rex.

Hovedpersonen løb selvfølgelig til fejringen på rådhuset, hvor hendes familie, venner, bekendte og kollegaer var mødt op for at sige tillykke. Nu ser hun frem mod det kommende år, hvor der skal jagtes endnu flere rekorder.

– Der er en begrænsning på, hvor meget ens krop kan holde til, men jeg vil i hvert fald til VM i 24 timers løb, og så tager jeg til Grækenland igen, hvor jeg fik en fjerdeplads sidst. Det, tror jeg godt, jeg kan gøre bedre, hvis jeg tager mig sammen, siger Stine Rex.

Camilla Gammelgaard
Borgmesteren og Stine Rex har planlagt en løbetur imellem jul og nytår. Det kan godt være, den bliver længere, end han regner med. Foto: Lasse Sand

Måske du møder hende og Thomas Kastrup-Larsen inden da, for de to har aftalt en løbetur mellem jul og nytår.

– Jeg fik overbevist borgmesteren om, at vi skal ud og løbe. Han ved bare ikke hvor langt endnu, griner hun og afslutter:

– Han gav mig en bog om Aalborg, og jeg tænker at give ham en meget lang guidet tur som tak.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...