Se hvor du kan købe sommerfavoritten to go

AALBORG: Hvis den sløvende varme, der er bølget ind over byen de seneste dage, får dig til at overeje at tage drastiske metoder i brug for at holde kropstemperaturen nede og energiniveauet oppe, så er du langt fra alene.

Men før du cykler ned til havnen og springer på hovedet i Limfjorden, så overvej lige, om du i stedet skal forsøge dig med kombinationen af opkvikkende kaffe, kold mælk og isterninger. Med andre ord sommerfavoritten iskaffe.

Vi har været en tur rundt i byen for at se, hvad caféer, spisesteder og ishuse har på menuen af kolde kaffedrikke denne sommer, og vi bringer her 5 udvalgte drikke, som du kan købe to go:

Penny Lane

Hvis du som os har en forkærlighed for Nutella, så er iskaffen hos Penny Lane lige noget for dig. Cafeen har nemlig en version af drikken, som er lavet med den populære nøddechokoladecreme, og hvis det ikke er sødt nok for dig, så kan du vælge at købe Nutella-iskaffen med flødeskum ovenpå.

Hele herligheden koster 59 kroner.

Skal du have en lidt kalorie-fattigere udgave, så kan du i stedet købe en iskaffe med valgfri sirup for 55 kroner.

Susanne Justsen
Penny Lanes iskaffe med Nutella og flødeskum koster 59 kroner. Foto: Susanne Justsen

We Feat

Hos We Feat, der sælger sund, økologisk takeaway, kan du få ikke-fedende iskaffer med eller uden mælk.

Du kan enten vælge en Iced Americano, som består af en dobbelt espresso og koldt vand, eller du kan slukke tørsten med Iced Latte, som er dobbelt espresso og mælk.

I begge iskaffer er der naturligvis tilsat en rundhåndet portion isterninger til at holde det hele dejlig koldt.

Begge slags iskaffe koster 30 kroner.

Cafeministeriet

Caféministeriet i Møllegade er også med på iskaffe-bølgen med en regulær iskaffe til 46 kroner og en Latte Ice med espresso og vaniljeis til 52 kroner.

Du kan vælge sirup med vanilie, karamel eller hasselnød, alt efter hvad du foretrækker, og du kan vælge, om du vil have mælk i, og i givet fald hvilken type mælk det skal være.

Den regulære iskaffe er ikke blended, mens Latte Ice er blended.

Susanne Justsen
Kochs Kaffebar har et stort udvalg af iskaffer. Pr-foto

Kochs kaffebar

Kochs Kaffebar, som du kan finde både i Algade og i Shoppen i City Syd, har ikke overraskende adskillige varianter af den populære iskaffe på menukortet, og alle iskafferne er naturligvis tilsat masser af isterninger, så de kan holde sig kolde.

Du kan vælge mellem islatte bestående af espresso, isterninger, mælk og vaniljesirup eller ægte iskaffe med vanilje- eller chokoladeis, espresso, mælk og chokoladesauce.

Du kan også få en kaffe-blend med espresso, minimælk og vanilje, flødeskum og kakaodrys eller en kaffe-blend med espresso, minimælk, kakao, flødeskum og kakaodrys samt en iskaffe light med espresso, kold vand og karamelsirup.

Priserne varierer alt efter, hvilken kaffe du vælger. Du kan få en iskaffe light, som er den billigste iskaffe, for 45 kroner, mens en ægte iskaffe med vanilje- eller chokoladeis koster 55 kroner.

Susanne Justsen
Hos Behag Din Smag kan du vælge mellem seks forskellige slags iskaffe. Pr-foto

Behag din smag

Hos Behag Din Smag på Gabels Torv kan du vælge mellem seks forskellige iskaffer.

Du kan eksempelvis købe en en Iced Caffé Latte, som er en dobbelt espresso med isterninger, mælk og vaniliesukker eller en blended iskaffe med valgfri sirup, espresso, isterninger og mælk.

Behag Din Smag laver også gerne en Espresso Tonic til dig. Det er en iskaffe med dobbelt espresso, isterninger og Fever Tree naturlig light tonic vand. Du kan også vælge en Espresso Ginger Beer med dobbelt espresso, isterninger og Naturfrisk Ginger Beer eller en Iced Americano, som er sort kaffe lavet på dobbelt espresso for tyndet med vand og isterninger.

Endelig kan du vælge en Aeropress On Ice, som er sort kaffe brygget på Aeropress over isterninger.

Priserne går fra 45 kroner til 48 kroner for den dyreste iskaffe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...