Torsdag aften er der premiere på gyseren Freaky. Privatfoto
Det sker

Hjælp, jeg er blevet massemorder! Så er der gys og grin i biffen

Vi har set filmen Freaky. Her er dommen

12. november 2020 kl. 14:10

AALBORG: Freaky Friday, The Hot Chick og Big, fortsæt selv listen over de utallige film, der er omhandler fænomenet: Hjælp vi har byttet krop. Det er primært komediefilmene, der har taget emnet til sig, og nu er fænomenet så kørt igennem splattermaskinen. Vi bevæger os dog stadigvæk i komediegenren.

Handlingen: Vi følger Millies, som ikke skal med gallafesten på Blissfield Valley High School, ikke kun fordi hun har lovet sin mor det, men også fordi hun et outsideren. Desværre burde hun nok have taget til festen, da hendes ufrivillige date ender med at være med massemorderen, Bødlen.

Lige inden at hun bliver til det næste offer, sker der noget magisk og de bytter krop. Millie vågner op som Bødlen, og Bødlen vågner op som Millie. Så har vi balladen. Millie vil gerne have sin krop tilbage, og Bødlen har det rigtig fint med at kunne fortsætte sit virke i en helt ny krop.

At Millie så ovenikøbet ligner den eftersøgte morder rigtig meget, gør det ikke nemmere. Det er instruktøren Christopher Landon, der skabte Happy Death Day, som vender tilbage til gysergenren med Freaky. Vince Vaughn og Kathryn Newton står for kropsbyttet og spiller hver især både Bødlen og Millie.

Vi sendte vores nu:agenter, Alberte og Victoria ind i biografens mørke for at tjekke filmen ud.

- Inden vi kom ind i biografen var vi nervøse for, at filmen var præget af gys og uhygge. Det er vi ikke selv særligt gode til, så vores forventninger til filmen var ikke særligt høje, lyder fra agenterne.

Da filmen sluttede, var de dog anderledes lettede over mødet med Freaky.

- Filmen var i sit store hele en blanding mellem Freaky Friday, Fredag den 13. og Scream. Det var derfor en film, der indebar teenage-romantik, komedie og lidt gys. Den var som sådan ikke uhyggelig, men den havde i stedet elementer, der til tider kunne få os op af biografsædet.

Men hvad sker der, når en teenagepige lander i en mandlig seriemorders krop? Teenagedramaet følger med, hvilket gør filmen hylende morsom på den der akavede og pinlige måde. Særligt da Millie og hendes klassekammerat udtrykker deres teenagekærlighed overfor hinanden, bliver det en smule mærkeligt, fordi Millie stadig er fanget i en voksen, mandlig seriemorders krop.

Filmen indeholder de helt rigtige elementer for en klassisk amerikansk teenagefilm: venskab, ung kærlighed og det at gå på en amerikansk high school.

- Vi giver filmen 2,5 ud af 6 knivstik. Selvom vi følte os underholdt, så var filmen stadig baseret på en handling, der ikke lod os blive overrasket. Knivstikkene er udelukkende givet for de humoristiske og platte elementer, der optræder i løbet af filmen!

Sådan lyder dommen for filmen Freaky, der har premiere torsdag den 12. november i Kennedy Arkaden.

https://youtu.be/4Oz4tjy2U90
Annonceret indhold

Nyeste