Selv om pengene er små, er det vigtigt at se godt ud - organisation oplever stor efterspørgsel på konfirmationstøj

AALBORG: Nogle er spritnye. Leveret fra butikker, der har dem i overskud, fordi det er sidste års model. Andre er doneret af piger, som synes, at deres konfirmationskjoler har bedre af at tage en tur mere op ad kirkegulvet fremfor at hænge i skabet.

Over hele landet er unge i disse uger i gang med at få de sidste detaljer på plads til deres forestående konfirmationer. Der bliver prøvet kjoler, testet slips og sat hår.

Men for økonomisk trængte familier kan konfirmationstiden være lidt af en prøvelse.

Derfor uddeler Kirkens Korshær i Aalborg nu konfirmationskjoler - og jakkesæt - til unge fra familier, hvor pengene er små.

- Vi oplever rigtig stor efterspørgsel på dem. Og det har de seneste år overrasket os lidt, hvor langt fra folk kommer for at prøve kjolerne. Vi har haft nogen forbi fra både Hadsund og Aarhus, siger leder af børne- og familiearbejdet i Kirkens Korshær i Aalborg Lene Højland Laursen.

Katrine Schousboe
En konfirmation kan virkelig presse en familie, der i forvejen er økonomisk trængt, siger Lene Højland Laursen. Foto: Kirkens Korshær

Noget at vælge mellem

I år er der 150 kjoler og et mindre antal jakkesæt til drenge at vælge imellem. Går det, som det plejer, vil op mod 50 af kjolerne komme i brug her i foråret.

- Men det er vigtigt, at vi har en del kjoler, for de skal gerne passe pigerne, og det gør heller ikke noget, at der er lidt forskellige modeller, siger hun.

Lene Højland Laursen lægger ikke skjul på, at der er et stort behov for hjælp til familier omkring konfirmation. For har man ikke mange penge at gøre med i det daglige, kan en festdag som denne helt slå bunden ud af økonomien.

- Det er virkelig noget, der presser mange familier, og de her børn skal ikke snydes for at have en speciel dag, siger hun.

Af samme grund er kriterierne for at få en kjole ret brede. Man kan søge via et ansøgningsskema, men ofte er det ikke nødvendigt, for det er kun familier, der virkelig har behov, der kommer og beder om tøjet, forklarer hun.

- Vi kan som regel se med det samme, om der er et behov, siger hun.

Udover tøjet kan Kirkens Korshær hjælpe de trængte familier med mindre ting i forbindelse med konfirmationer - f.eks. at søge fonde om økonomisk støtte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...