Gertrud Sand vil nok misunde butikken i Slotsgade, der næsten er pyntet fra gulv til loft, og hvor duften af glühwein og hjemmelavede æbleskiver spreder sig

Guf og kugler åbnede tidligere på året deres butik i Slotsgade til stor glæde for aalborgensere med en sød tand. Og selvom mange måske forbinder Ismutter og Søster Guf med sommer og sol, så er der i den grad også noget at komme efter i juletiden. De to søstre har taget den store kasse med julepynt fra barndomshjemmet med, og så sørger de naturligvis for julegodter i alle afskygninger.

Camilla Gammelgaard Johansen
Det er et fascinerende syn at kigge ind af ruderne hos Guf og Kugler, hvor der ikke har sparet på nisser og andet pynt. Foto: Pauline Vink

- Vi pynter til jul med ting fra vores egen barndom. Vi har for eksempel hængt juleplatterne fra vores fødeår op, fortæller Marianne Korsholm Borum og uddyber:

- Vi pynter med ting, som betyder noget for os. Det er for eksempel appelsinerne med nelliker i, som vi også lavede, da vi var børn. Vi bringer den julestemning, vi husker og nyder herind, og det kan vi mærke, at isnyderne også sætter pris på,. Det giver da et smil på læben.

Vægge og hylder er ganske vist også fyldt til bristepunktet med finurlige ting og sager, og kigger man mod disken, er man heller ikke et sekund i tvivl om, at det er blevet jul i isbutikken.

Camilla Gammelgaard Johansen
Her ses Guf og Kuglers choko-soft ice og en kop varm kakao med appelsin. Foto: Pauline Vink

Man kan nemlig få hjemmelavede æbleskiver med fyld, is med kanel, risalamande eller marcipangris og adskillige slags varme drikke som glühwein og varm kakao. Og så har søstrene bagt julesmåkager.

– Der sker noget nyt her hele tiden, men vi tager det i små step, for vi havde lidt svært ved at styre os, og vi kan ikke køre det hele på en gang, griner Marianne Korsholm Borum.

- Vi er meget spontane og impulsive, og vi får tit lyst til at lave alt muligt, og så prøver vi det af, som vi har hjerte for hver især. Så lur mig, om vi ikke finder på flere ting.

Hun fortæller, at en del af butikkens kunder kommer og henter is to-go, og det gælder ikke mindst isen, der er inspireret af risalamande, som nogen vælger at få som alternativ til desserten juleaften. Butikken holder åben alle dage frem til juleferien.

Camilla Gammelgaard Johansen
Søstrene i Guf og Kugler har været på jagt efter sjovt julepynt. Foto: Pauline Vink.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...