Har du trykket næsen mod ruden hos San Giovanni på Vesterbro?

AALBORG: Hver eneste tirsdag aften hele året rundt mødes Mikele Volpis far med to venner i kælderen under restauranten San Giovanni.

Her drikkes der kaffe og vin, og så laves der krybbespil.

Hvis du har passeret restauranten for nylig, så har du måske bemærket, at et stort krybbespil pynter i vinduerne ud til Vesterbro.

Og det er altså ikke et hvilket som helst krybbespil. Det er nemlig indehaveren Giovanni Volpi, der sammen med vennerne Sørn Jensen og Peter Rasmussen har ladet sig inspirere af den italienske måde at lave krybbespil til at lave deres helt eget landskab.

Sarah Thun
Der er masser af små detaljer - og alt er hjemmelavet. Privatfoto.

Et landskab, der er bygget ud af emballage fra køkkenet, tørrede oreganoplanter som træer, hjemmelavede og håndmalede figurer og indkøbte microprocessorer, som giver liv i vinduet og får tingene til at bevæge sig.

- Jeg synes, det er virkelig imponerende med mekanikken og detaljen, når de eksempelvis skærer tagsten ud og maler dem en for en, fortæller Mikele Volpi, som er bestyrer af restauranten.

- Det er helt vildt, at de har lavet det hele selv, og så er det jo også lavet med humor, siger han med henvisning til, at der eksempelvis er en pizzamand med i krybbespillet.

- For der var jo pizzamænd, da Jesus blev født.

Det er Mikele Volpis mor, der har hæklet det italienske flag, og i det hele taget er krybbespillet noget af et familieforetagende. Giovanni Volpi startede restauranten på Vesterbro for mere end 30 år siden, og i de seneste 20 år har vennerne Peter og Sørn været en del af etablissementet - og altså især om tirsdagen.

- De får sig et glas vin og en kop kaffe, og så går de og hygger med det her nede i kælderen. De er jo over 75 år gamle, fortæller Mikele Volpi.

- Det er ren Buena Vista Social Club.

I år er der dog kommet lidt flere med i julekrybbeklubben, som jeg hermed har døbt kælderens tirsdagsbeboere, og blandt de nye er der en, som ved en masse om IT og programmering, fortæller Mikele Volpi.

Sarah Thun
Flamingo, skum, maling, oregano - remedierne er mange, når der skal fabrikeres et krybbespil af denne størrelse. Privatfoto.

Det bliver spændende at se, om mekanikken tager en vild drejning til næste års krybbespil, som formentlig kommer til at fylde lidt mere end de tre vinduer, som det avancerede hjemmebyg fylder nu.

- Man ved aldrig. Nogle gange bliver de pludselig trætte af et eller andet, og så skal det jo laves om, før de begynder at udvide, fortæller restaurantbestyreren om sin far og hans venner.

Der er smil i stemmen, og ingen tvivl om, at du kommer til at kunne se det autentiske krybbespil i vinduet hos San Giovanni på Vesterbro 46 mange år fremover.

Sarah Thun
Tagstenene er skåret ud og malet en for en af den hyggelige julekrybbeklub. Privatfoto.

Vi skrev faktisk også om julekrybben for et par år siden - den artikel fortæller lidt mere om julekrybbeklubben. Læs den her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...