Aalborg er den hyggeligste juleby i hele provinsen, siger Julemanden. Foto: Henrik Louis
Mennesker

Ho ho ho: Julemanden elsker at være i Aalborg

Vi ved jo allesammen godt, at Julemanden bor langt oppe nordpå i det daglige. Men hver jul finder han alligevel tid til at opholde sig på julemarkedet på Gammeltorv

23. december 2018 kl. 17:30

Faktisk har aalborgenserne haft æren af at kunne få en snak med Julemanden siden 2007, og han når at tale med flere tusinde børn i løbet af december. Han meddeler, at han elsker byen og regner med at fortsætte med at sejle hertil i fremtiden.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Jeg vil altid tænke på vores dejlige julemarked på Gammeltorv, hvor jeg har haft æren af at være Julemand i 12 år nu. Og så tænker jeg på alle de søde børn og voksne fra hele Nordjylland, som kommer forbi i løbet af julen.

Men når jeg siger julemarkedet, så er det især Julemandens hus, jeg tænker på. Her har jeg talt med rigtig mange søde børn og unge mennesker.

Julemanden får besøg af flere tusinde børn hver december. Foto: Henrik Louis

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Det gør Honørkajen og havnefronten især. Det er her, jeg ankommer hvert år, og hvor der står 4 – 5.000 personer og tager imod mig. Det er fantastisk at gå rundt og snakke med de mange mennesker, som gerne vil sige velkommen til Julemanden.

Jeg mindedes specielt de år, hvor jeg sejlede med det gode skib MS Vest , men også nu hvor det er FDF skibet Jens Krog, jeg kommer til Aalborg med.

Bruger du også byen i din fritid?

Nu er der jo langt fra det nordlige Grønland/Nordpolen til Aalborg, men der steder, jeg holder af at bruge. For eksempel er Aalborg Zoo et sted, hvor jeg nyder at komme på familietur, og så har jeg også rigtig mange gode minder fra Karolinelund.

Hvad har Aalborg betydet for din karriere som julemand?

Da jeg startede i Aalborg i 2007, var jeg lige udnævnt til årets Julemand i Dansk Julemands Laug, men jeg er selvfølgelig også vokset som Julemand igennem de sidste år. Det at være Julemand i Aalborg er en stor ære for mig, og jeg kan være det på fuld tid i de 38 dage julemarkedet har åben. Det er skønt. Men jeg arbejder hele tiden på at blive en bedre julemand , så man mærke det helt ind i (jule-)hjertet. Derfor her jeg også taget en julemandsuddannelse i USA. På verdens ældste julemandsskole, CWH Santa School.

Mit mål er at blive den mest troværdige og ægte Julemand, man kan møde i Danmark. Og det er alle børnene i Aalborg også med til at hjælpe mig til at blive.

Børnene kredser om Julemanden, når han befinder sig på Gammeltorv. Foto: Henrik Louis

Hvordan er Aalborg som juleby?

Jeg synes, at Aalborg er den hyggeligste juleby i hele provinsen. Se bare vores nye julebelysning i alle gågader, det er flot uden alt for meget “pling plang”. Det kan jeg godt lide.

Og så er der hele stemningen på julemarkedet og omkring skøjtebanen. Den er så hyggelig, at man da kun kan komme i julestemning.

Hvilke personer betyder noget særligt for dig i byen?

Jeg holder meget af min trofaste makker på julemarkedet, Hilmer Halmkvist. Og så er der ledelsen i Aalborg City Forening, Niels Andersen og Flemming Thingbak. Det var dem, som valgte mig som Aalborgs Julemand i 2007, og det er jeg meget glad for. Og så er der selvfølgelig de cirka 6.000 børn, som har besøgt Julemanden i år. De betyder allesammen meget for mig.

Julemanden holder meget af stemningen i Aalborg til jul. Foto: Henrik Louis
Annonceret indhold

Nyeste