Alt er klar og parat på julemarkedet til åbningen i morgen, fredag 16. november, kl. 12. Foto: Lasse Sand
Det sker

Ho ho ho: Julen kommer til Aalborg i weekenden

Det’ sørme, det’ sandt ... at juletræet bliver tændt, julemanden kommer, og julemarkedet åbner. Se her, hvornår det sker

15. november 2018 kl. 18:00

AALBORG: Mangler du lige det sidste til at komme rigtigt i julestemning, så er der rig mulighed for, at finde frem til den i weekenden.

Byen byder nemlig på en række arrangementer, som kan få selv den største juleskeptiker i godt humør.

Læs videre og få et overblik over begivenhederne lige her.:

Pariserhjulet og børnekarrusellen er på plads til julemarkedet på Gammeltorv. Foto: Lasse Sand

Julemarkedet på Gammeltorv åbner, fredag 16. november kl. 12

Hytterne, pariserhjulet og de øvrige juleboder er allerede på plads, og de handlende på julemarkedet er helt klar til at åbne deres små forretninger.

Der vil i år være over 20 hytter, og Gammeltorv vil være spækket med juleri lige fra åbningsdagen til de lukker ned igen den 23. december. Det vil både være nye boder og gamle kendinge, og du vil blandt andet kunne købe traditionelle sager som vafler, brændte mandler, kunsthåndværk, slagtervarer, varme drikke og juletræer, og så du vil selvfølgelig også kunne besøge julemandens hus.

En lang række af byens butikker har spyttet i kassen til den nye julebelysning. Foto: Lasse Sand

Julebelysningen tændes, fredag 16. november fra kl. 16.30

Aalborg City har annonceret, at det uden sammenligning bliver den flotteste julebelysning i Aalborg midtby nogensinde, så når de mere end 280.000 lyspærer bliver tændt, er julen for alvor i gang.

Der er blevet samlet over en million kroner ind fra en lang række af byens butikker, som sammen med Aalborg Kommune har investeret i den storslåede julebelysning, der tilmed også er mere energibesparende end nogensinde.

Som noget nyt vil det i år være et barn eller en barnlig sjæl, der får lov til at tænde for de mange røde hjerter og julelys i granguirlander, som pryder gadebilledet fra bunden af Østerågade over Boulevarden til J.F. Kennedys Plads og gågaderne. Der vil være musikunderholdning fra klokken 16.30, velkomst klokken 17 med efterfølgende nedtælling til tænding af julebelysningen og julefællessang.

Det er en mange-årig tradition, at julemanden kommer sejlende til byen og siden tænder træet. Arkivfoto

Julemandens ankomst, lørdag 17. november fra kl. 10.45

Julemanden ankommer hele vejen fra Grønland for at tænde Frederikstad Juletræet.

Aalborg Gardens Nisseorkester vil underholde klokken 10.45 på Honnørkajen, og klokken 11 lægger julemandens skib til kajs. Klokken 11.45 er der velkomst og tale til julemanden fra borgmester Thomas Kastrup-Larsen. Derefter vil de sammen køre i kane igennem byen for til sidst at stoppe ved julemarkedet på Gammeltorv.

280.000 pærer vil frem til jul lyse midtbyen op. Foto: Lasse Sand

Frederikstad Juletræet tændes, lørdag 17. november fra kl. 14.30

Aalborgs venskabsby Fredrikstad i Norge sender hvert år et juletræ til Aalborg, som pryder Nytorv hele julen.

I år er det juletræ nummer 57, som den norske by sender til Aalborg, og traditionen tro bliver juletræstændingen fejret med manér.

Allerede klokken 14.30 vil Aalborg Garden gå i optog med den gamle triangel brandbil.

Optoget starter på Gabels Torv ved Friis og vil bevæge sig gennem gågaderne og slutte på Nytorv klokken 15, hvor Aalborg Garden vil underholde.

Klokken 15.30 vil Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og Jon-Ivar Nygård, der borgmester af Fredrikstad, holde taler, hvorefter julemanden vil tænde for de 12.000 små julelys klokken 15.15.

Til sidst er der fællessang og mulighed for at danse om juletræet samt glögg og æbleskiver foran Aalborg Rådhus.

Annonceret indhold

Nyeste