Fra i morgen, 31. marts, genåbner seks af Aalborg Kommunes genbrugspladser for private. Foto: Aalborg Forsyning
Livet her

Hober affaldet sig op? Nu genåbner seks genbrugspladser

Men der er loft over antallet af besøgende, og du skal holde afstand

30. marts 2020 kl. 15:22

AALBORG: Genbrugspladserne har været lukket for private og kun nødåbent for erhverv siden 12. marts, efter at regeringen ønskede store dele af den offentlige sektor lukket ned for at begrænse smittespredning af coronavirus. På baggrund af KLs seneste anbefalinger, genåbner Aalborg Kommune fra i morgen klokken 12 genbrugspladserne Over Kæret, Sundsholmen, Storvorde, Nibe, Hou og Gandrup.

- Vi skal dog stadig alle gøre, hvad vi kan for at minimere smitterisikoen, hvorfor vi appellerer til borgerne om at passe på sig selv og hinanden ved at overholde retningslinjerne, siger Lasse P. N. Olsen.

- Vi forventer, at der kommer pres på pladserne, så vi har håber, borgerne vil overveje, om turen til genbrugspladsen kan vente til senere, og når de besøger pladserne vil udvise samfundssind og følge retningslinjerne, holde afstand og så videre, så genåbningen kan forløbe så gnidningsfrit som muligt, tilføjer han.

Næsten åbent som normalt

De seks genbrugspladser vil have åbent i deres normale åbningstider. Private vil kunne komme af med alle deres normale affaldstyper med en vigtig undtagelse: Sundsholmen og Over Kæret har ikke mulighed for at modtage haveaffald på grund af det høje antal besøgende pladserne får. Borgere, der gerne vil aflevere haveaffald henvises i stedet til de øvrige fire genbrugspladser eller Affalds- og Genbrugscenter Rørdal, som også vil være åbent for modtagelse af haveaffald fra 12-18 på hverdage - og der arbejdes desuden på at kunne holde ekstraordinært åbent i weekenden.

På grund af forventningen om øget pres på pladserne er der kaldt ekstra mandskab ind til at betjene borgerne, så driften kan foregå så smidigt som muligt. Smitterisikoen betyder dog samtidig, at der på hver enkelt plads vil være et maksimalt antal besøgende ad gangen.

Førsteprioriteten for Aalborg Forsyning er dog fortsat først og fremmest indsamling af restaffald. I løbet af den kommende uge vil det blive vurderet, i hvilket omfang indsamling af pap/papir og plast/metal hos enfamiliehuse og andre ordninger kan genoptages.

Annonceret indhold

Nyeste