En gruppe unge talenter får deres helt eget marked som del af NEU, arrangøren af kunst- og designmarkedet er imponeret over niveauet

AALBORG: Fotografier, smykker og malerier - der er rigeligt at blive inspireret af, når NEU for første giver særlig plads til upcoming designere og kunstnere.

Arrangørerne sætter en ære i at præsentere et nyt initiativ hver gang, og nu er turen kommet til unge talenter. På lørdag har kunst- og designmarkedet i Nordkraft en aflægger på Turbinetorvet, hvor 10 stande er bemandet af unge mellem 12 og 18 år.

- Jeg er meget positivt overrasket over deres niveau. Hold da fast hvor er de dygtige, siger Sofie Ellegaard, der arrangerer NEU sammen med Anne Østenby og Line Agerbo.

- Og så er de modige, for selvfølgelig kan man tvivle på sig selv; kan jeg og tør jeg vise andre, hvad jeg laver. Men vi sørger for at skabe en tryg ramme, og mange har også en ven eller veninde med.

Tina Larsen
Sofie Ellegaard er imponeret over de unge udstilleres niveau. Foto: Claus Søndberg

Tip og tricks

De 10 unge talenter er en blanding af helt nye og nogen, der har prøvet det før.

- Vi ved, at talenterne er der, og vi vil gerne have fat i dem. Give dem mulighed for at skabe et netværk og støtte hinanden, siger Sofie Ellegaard.

- På deres eget marked finder de nogen, de kan spejle sig i og dele tip og tricks.

Gå på opdagelse

Sofie Ellegaard håber, at gæsterne også går på opdagelse hos de unge talenter, selv om deres del af markedet ligger lidt forskudt i forhold til selve NEU.

Det er sjette gang, du kan gæste kunst- og designmarkedet, der har omkring 60 stande.

NEU i Kedelhallen og på Turbinetorvet i Nordkraft finder sted lørdag 11. maj klokken 10 til 17.

Der er gratis entre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...