Det sprudlende hold hos burgerjointen i Shoppen serverer burgere, shakes og snacks inden filmen eller på shoppingturen

AALBORG: "Burger-krigen" raser i Aalborgs gader, men det holder ikke den nyansatte køkkenchef, Kenni Sørensen, og den daglige leder, Kristina Vad, vågne om natten. Beliggenheden i City Syd og et anderledes menukort skaber gode betingelser for burgerjointen.

Camilla Gammelgaard og Nicolas Cho Meier
Kvaliteten er i højsædet i køkkenet.

Et glimt i øjet

Når man går igennem svingdørene til Shoppens bagindgang, så afslører en duft af popcorn straks, at der er en biograf i nærheden. Går man nærmere, er der også en anden duft, der melder sig på banen. Den kommer fra burgerrestauranten Holy Cow, der ligger lige på den anden side. Kort og godt er det stedet til den sultne burger-elsker.

- Vores koncept bygger på god mad til en fornuftig pris. Samtidig er det vigtigt, at folk også får en god oplevelse, når de besøger os. Man skal føle sig hjemme, og at man kan snakke med os alle sammen. Derfor betyder det meget, at vores tjenere har et glimt i øjet og ikke skal leve op til en masse formelle regler for servering, fortæller restaurantchef og daglig leder, Kristina Vad.

Camilla Gammelgaard og Nicolas Cho Meier
Holy Cow er indrettet i en uformel stil.

Hun byder os velkommen indenfor i restauranten, som er belyst af glødepærer og levende lys, og hvor stemningsfuld musik strømmer ud af højtalerne. Spisende gæster har taget plads langs væggene i båse, der leder tankerne hen mod en amerikansk diner. Midt i lokalet finder man mere cafelignende borde med tilhørende røde stole, og på væggene er der udsmykket med billeder og dekorative kasser, der har funktion som hylder og er fyldt med bøger og blomstrede miniature-køer.

Kristina Vad er glad for beliggenheden i Shoppen, for biografen og butikkerne er gode naboer for burgerrestauranten. Der er rigtig mange, der kommer forbi til en burger eller en snack, inden de skal ind og se film eller under deres shoppetur. Og lige så vigtigt, så er de lidt væk fra "Burger-krigen" i Midtbyen.

Camilla Gammelgaard og Nicolas Cho Meier
Kristina Vad og Kenni Sørensen står for den daglige drift af Holy Cow i Shoppen.

Nyt menukort

Der er sket flere ændringer på Holy Cow den senere tid. For tre måneder siden blev Kenni Sørensen ansat som køkkenchef, og siden er der både kommet nyt menukort og nye åbningstider.

- Der er kommet endnu mere fokus på de gode råvarer, og at alt skal laves fra bunden. Vi gerne fjerne manges indtryk af, at burgere er papmad, og at de ikke mætter. Shakes og burgere kan godt være indbydende og bestå af lækre råvarer, fortæller han og fortsætter:

- Samtidig har jeg tilføjet nye ting til kortet som for eksempel snacks, petit fours og ost, som man kan sidde og hygge sig med. Vi har også fået Open Ox på menuen, der består af cuvette stegt som vildt sammen med en masse smør, hvidløg og urter.

Camilla Gammelgaard og Nicolas Cho Meier
Open Ox er en af de nye tilføjelser på menuen. Den består af cuvette stegt som vildt, løgrelish, salat, brød og en demiglace.

Selvom kvaliteten er kommet endnu mere i højsædet på Holy Cow, så betyder det ikke, at man skal vente længere tid på sin mad. Det er nok nærmere tværtimod.

- Selvom vi laver alting fra bunden, så kan du stadig få din mad hurtigt. Der er samme ventetid uanset, om der er 10 mennesker, eller om der er 80. Vi har aldrig fået klager over, det tager for lang tid, før maden kommer, siger Kenni Sørensen.

Han tilføjer, at restauranten fra vinterferien er begyndt at åbne dørene klokken 12.

Camilla Gammelgaard og Nicolas Cho Meier
Burgere er ikke papmad, de kan sagtens laves med gode råvarer, fortæller Kenni Sørensen.

Fremtiden byder på endnu mere

Og Holy Cow er slet ikke færdige med at forny sig.

- Vi justerer og tilpasser hele tiden vores måde at gøre tingene på, så vi kan blive endnu bedre, fortæller Kristina Vad.

Derfor er restauranten allerede begyndt at køre selskaber. Indtil videre er det især virksomheder, der holder arrangementer, men som udgangspunkt er der ingen begrænsning på, hvad der kan lade sig gøre.

- Vi kan både holde konfirmationer, fødselsdage og andre typer fester. Vil man gerne holde sit selskab her, så har vi udarbejdet en folder med forslag, men vi er meget åbne for andre ting. Så der er næsten frit valg på alle hylder, fortæller Kenni Sørensen og fortsætter:

- Vi vil også begynde at fokusere endnu mere på at lave vegetariske retter i fremtiden. Det er en udfordring for os, men man skal ikke nøjes med en skål salat, bare fordi man ikke spiser kød.

Til foråret vil endnu en nyhed komme til syne, og det er en, der skiller sig lidt ud i forhold til beliggenheden i et storcenter. Der kommer nemlig udendørsservering.

- Der kommer kæmpe parasoller, strandskilte og store krukker med planter, der kan skabe hygge og afskærme lidt fra parkeringspladsen derude, fortæller Kristina Vad.

Camilla Gammelgaard og Nicolas Cho Meier
Burgere og fritter er en stor del af menuen, der også byder på snack, ribs og meget andet.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...