Mad & Drikke

Horacio laver madshow med flammer og Kobe-kød: Vil være turistmagnet

Argentinske Horacio, der har en fortid som TV-kok, står for spritnyt japansk madkoncept hos Restaurant Meat

18. juni 2022 kl. 19:01

AALBORG: Det lyder måske ikke særligt nordjysk beskedent at have en ambition om at blive en turistattraktion i det nordjyske - og så endda turde sige det højt. Men det tør man sagtens hos Restaurant Meat i restaurantgaden Vesterå i Aalborg.

- Egentligt håber vi på, at alle i Nordjylland kan få glæde af det her koncept, fortæller indehaver af Restaurant Meat Gitte Jensen.

Forhåbningen er, at når man kommer til Aalborg for at prøve det nye koncept af, så spiser man ude til andre måltider - til fælles glæde for hele restaurant- og butikslivet.

Magneten, der skal trække endnu flere gæster til Aalborg og forhåbentligt hele Nordjylland, er det japanske koncept Teppanyaki.

Konceptet findes nemlig ikke - så vidt vi har kunnet google os frem til - andre steder i Danmark, og derfor håber man også at kunne tiltrække gæster fra andre dele af Danmark.

- Det her er jo en oplevelse, som du ikke får andre steder, siger restaurantchef Sebastian Rosdahl.

- Vi har gjort rigtig meget ud af at gøre det her til showoplevelse - man får ikke bare god mad, man får en helt unik oplevelse, man ikke finder andre steder.

- Vi oplevede det her første gang selv på Maldiverne, og her er der virkelig fokus på showet i sådan en middag, siger Gitte Jensen.

- Vi har skruet lidt ned, så det passer til det nordjyske publikum, uddyber hun med et smil.

Det er restaurantchef Sebastian Rosdahl og kok Horacio, der sørger for den gode madoplevelse. Foto: Mathilde Juul Back Jensen

Større fokus på gæsten

Det nye, japanske koncept passer rigtig godt ind i Restaurant Meats nye fokus. Sidste år valgte man nemlig at nedskalere antallet af stole fra 110 til 65 i restauranten. Samtidig cuttede man den populære brunch fra for at have tid til at fokusere på noget andet.

- Vi var rigtig gode til at lave brunch, men nu er det bare en anden tid. Vi blev måske skubbet lidt ind i den udvikling på grund af corona og manglen på kokke, men det har givet os muligheden for at være tro mod det, vi brænder for, siger Gitte Jensen.

- Det gav bare mening for os at skalere ned på antallet af gæster, for så kunne vi sætte kokken i fokus og give en helt anden madoplevelse.

- Det har vi tid til nu, og der er tid til storytelling og det at give en helt særlig oplevelse omkring maden, forklarer hun.

Se Horacio skrue op for ildshowet i videoen herunder

Ildshow og storytelling på menuen

Teppanyaki handler i essensen om, at kokken og gæsten rykker tættere sammen. Så tæt sammen, at maden tilberedes ved det 8-mands store bord, og hvor gæsten oplever madlavningen fra første parket.

Det er Horacio, der har en fortid som TV-kok i Argentina, der er kokken.

Brænder du dig aldrig, spørger vi lidt nervøst?

- Man er ikke en rigtig kok, hvis man ikke kommer lidt til skade en gang imellem, lyder det kækt fra Horacio på engelsk.

Som en anden mystiker byder Horacio velkommen med ild på den store teppanyaki-plade og et stort smil på læben. På engelsk guider han gæsterne igennem aftenens mange elementer, der er en god blanding af ildshow og fortællinger om retterne, der serveres i løbet af aftenen.

Som gæst får du nemlig lov til at følge med i tilberedningen fra næsten start til slut. Horacio har snydt lidt hjemmefra med enkelte elementer, men ellers tilbereder han alt lige fra store tigerrejer til tenderloin-bøffer og svampesauce på den store teppanyaki-plade.

Hummersaucen tilføjes forretten med tigerrejer og kammusling. Foto: Mathilde Juul Back Jensen

Japansk koncept, men ikke japansk mad

Selvom teppanyaki er et japansk koncept, er maden, Horacio serverer ikke japansk. Vi kommer en god tur rundt i verden med en forret bestående af argentinske, vilde tigerrejer og japansk kammusling tilberedt i hummersauce til en pavlova med bær og is til dessert, der mest af alt minder om en gevaldigt opgraderet version af rød grød med fløde.

Til hovedret serveres der buttergrilled tenderloin røget med Hibiscus, hø og rosmarin, og her er Horacio ikke nærig med detaljerne.

Her forklarer han, at kødet først brunes med masser af smør på teppanyaki-pladen, inden den røges med hø og rosmarin - og Hibiscus for at tilføje lidt sødme. Kødet er nemlig ikke særlig fedtholdigt, og derfor er det nødvendigt at tilføje masser af smør, da det er i fedtet, smagen af røg sætter sig.

Efter selve rygningen kommer kødet tilbage på pladen, og her lader Horacio ikke kødet være alene i et eneste øjeblik. For at sikre den bedste smag i kødet, skærer han nemlig hele tiden kødet i mindre stykker og "brænder" kødet på den brandvarme plade for at sikre, at al saften og smagen bliver inde i kødet.

Kødes røges foran gæsterne i Hibiscus, rosmarin og hø. Foto: Mathilde Juul Back Jensen

Og så er der Kobe...

Fik vi nævnt Kobe-kødet? Hovedret nummer to består nemlig af japansk MBS 8+ Kobe.

- Vi er et af kun to steder i Danmark, der er certificeret til at få lov til at tilberede Kobe, fortæller Gitte og peger på certificeringen, der står lige ved siden af det store teppanyaki-bord.

Du kan også købe Kobe på det almindelige menukort i restauranten, men er du alligevel inspireret til at prøve det japanske koncept, følger det dyrebare kød altså også med i oplevelsen.

Du får i alt fem retter for lige under totusind kroner. Tilgengæld får du en madoplevelse, du - måske - ikke oplever andre steder i Danmark. Samtidig er der mad nok til at mætte selv allermest madglade, så der er ingen risiko for at sulten i seng.

Annonceret indhold

Nyeste