Tina Stenderup og Jens Ebert Jensen satser på traditionel mad

AALBORG: Der sker en helt masse på den gastronomiske scene i Aalborg, og byens dynamiske madscene er konstant i udvikling. Men nogle steder er også bare, som de altid har været. Og det skal de også blive ved med at være - succesen er nemlig ikke til at tage fejl af: Folk elsker også de madsteder, som holder fast i de gode gamle traditioner.

Et af de steder er Kystens Perle ved lystbådehavnen i Vestbyen. Når man træder ind på matriklen, er man straks tilbage til dengang, hvor tiden gik lidt langsommere.

Indretningen er i et maritimt look med sjove og finurlige detaljer såsom gamle messinglamper og navneskilte fra skibe, der for længst er ophugget. Nogle ting kommer fra en nærliggende restaurant, der nu er lukket, nogle ting har bare altid været der, og resten er ting, som gæster og venner af huset er kommet slæbende med.

Udsigten er i absolut topklasse med fjorden som baggrund, og solide retter som stegt flæsk, tarteletter og mørbrad á la creme kan nydes på den overdækkede terrasse.

Tidligere smugkro

Kysten Perle har eksisteret i næsten 100 år, men der er dog sket en lille smule siden stedet i 1927 for første gang søgte om bevilling.

Dengang var der smugkro, og det var egentlig et forholdsvist skidt sted at komme, hvor der var slåskampe og en hård tone. Sådan er det heldigvis ikke længere, nu er der fokus på hygge og godt humør hos alle, både hos gæster og personale.

- Her kommer alle mulige forskellige mennesker. Nogen kommer bare for at få en øl og nogen for at spise, fortæller Tina Stenderup, der er indehaver af Kystens Perle sammen med sin mand Jens Ebert Jensen.

- Jeg har de sødeste gæster i hele verden, og jeg tror det har noget med stemningen at gøre, fordi de føler sig godt tilpas. Jeg kender deres navne og ved lige præcis, hvad de skal have at drikke, fortsætter hun smilende.

Der er plads til det hele

Kystens Perle ligger kun et stenkast fra Aalborg Street Food, hvor du kan købe mad fra alle verdens hjørner i spændende fortolkninger, men Tina Stenderup ser ikke Aalborgs nye madsteder som en trussel for sin restaurant.

- Jeg syntes bare, det er dejligt, at der kommer noget mere liv her på havnen. Det gør jo også, at flere folk kommer forbi os, og jeg tror på, at der er plads til alle slags spisesteder, for folk vil både det nye og det gamle, fortæller hun.

- Det er ikke her, man skal gå ned, hvis man vil have gourmetmad, men vores mad er lavet ordentligt og fra bunden. Det er gammel dansk mad, som vor mor lavede det, griner hun.

Hos Kystens Perle bliver der ikke lagt vægt på økologi, men det er altid friske råvarer, som bliver nænsomt behandlet. Kødet bliver leveret dagligt, og hakkebøffer, schnitzler, hønse- og rejesalat er helt hjemmelavet.

Ægteparret slog til

Tina Stenderup og Jens Ebert Jensen har bestyret Kystens Perle siden 2006.

Jens Ebert Jensen havde en dag overhørt en samtale om, at det gamle ægtepar, der havde drevet stedet i 43 år, havde solgt restauranten til et investeringsselskab, som nu ledte efter en forpagter. Så ringede han hjem og sagde: "Så er det nu!". Investeringsselskabet var ikke i tvivl om, at Tina Stenderup var den rette til jobbet, da hun kunne køre stedet videre i den rette ånd.

I 2012 købte ægteparret stedet efter et par års betænkningstid, og de er derfor begge nu fuldt ansvarlige for al drift.

- Jeg står for den daglige drift, laver vagtplan og regnskab. Det er Jens, der står for mange praktiske ting, reparerer køleren og laver løn, men der er rigtig mange ting, vi hjælpes ad med, og det fungerer rigtig godt, fortæller Tina Stenderup.

Vi er så glade for stedet, og det er her, vi skal blive gamle, fortsætter hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...