Hos Nordcraft kan du købe ting fra den fysiske butik - selv når den er lukket. Foto: Sarah Thun
Shopping

Hos Lone kan du shoppe direkte fra vinduet

Ser du noget lækkert udenfor åbningstid - så send en sms og få varen leveret

18. marts 2022 kl. 16:03

AALBORG: - Noget af det skøreste er faktisk, at folk tror, at det har noget med corona at gøre, griner Lone Hagedorn, som er indehaver af butikken Nordcraft.

Hun fandt oprindeligt på konceptet med shopping direkte fra vinduet, da hun havde sin butik i det nuværende billetkontor i kulturhuset Nordkraft.

- Jeg oplevede, at der var mange mennesker i Nordkraft om aftenen, og der var butikken jo lukket, så jeg ville egentlig gerne have haft en slags automat, hvor man kunne smide penge i og købe et par øreringe. Men det kunne jeg ikke finde, og så blev det vinduesshopping, forklarer Lone Hagedorn.

I 2014 flyttede butikken i nye lokaler på Boulevarden, og så flyttede konceptet med vinduesshopping med.

Her kan man sende en sms med et billede af den ting, man gerne vil købe eller spørge ind til, og så kan man få den leveret eller få mere info om den via sms. Modsat butikken er den kanal åben på alle mulige forskellige tidspunkter.

- Jeg kan godt få en sms fredag aften klokken 22, og så svarer jeg bare tilbage og skriver "venlig hilsen Lone", og så tror jeg faktisk ofte folk bliver overraskede over, at det er en ægte person, der sidder i den anden ende, fortæller hun.

Lone Hagedorn svarer selv på sms-beskederne med et link til webshoppen. Hvis varen ikke er på webshoppen, opretter hun den med det samme. Foto: Sarah Thun

Hun sælger oftest tøj via vinduesshopping, og det sker måske hver anden uge, at nogen skriver på sms, og det fører til et salg. Hun oplever, at det er en hyggelig måde at yde en ekstra service - og så giver det måske en anden slags kunder.

- Det er mit indtryk, at det mest er turister, der benytter sig af det. De har jo ikke mulighed for at komme ind en anden dag, men man kan godt forelske sig i noget, man har set i vinduet, og så ved man ikke lige, hvad man skal søge på for at finde det online, forklarer hun.

Selvom et salg hver 14. dag ikke lyder af meget, så passer det egentlig Lone Hagedorn fint, at servicen ikke er mere brugt. Og stik imod alles forventninger, så oplevede hun heller ikke, at der blev solgt væsentligt mere under corona-nedlukningen.

- Det er meget stabilt, og når det ikke er oftere, så bliver det heller ikke en belastning for mig. Det er bare en lille ekstra service, fortæller hun.

Annonceret indhold

Nyeste