Aalborg har en masse at byde på, når det gælder spisesteder med eksotiske retter på menukortet

AALBORG: Vi er stadig i den kølige tid, men heldigvis er der flere steder i byen, hvor du kan drømme dig til varmere himmelstrøg med dejlige retter, hvor der ikke er blevet sparet på chilien.

Pauline Bülow
Her ses retten Phat Grapow, der er den stærkeste ret på menukortet hos Thai2go. Foto: Pauline Vink

Thai2go, Vingårdsgade 24, 9000 Aalborg

Med sloganet ”the hottest food in town” kan man ikke gå helt galt i byen hos Thai2go, hvis man går efter mad med lidt fut i. Hos den lille hytte i Vingårdsgade er der lagt vægt på traditionelle thailandske retter, som er lavet af folk, der har helt styr på, hvordan det skal gøres. Stedet har netop fejret 10 års jubilæum, så succesen er heller ikke til at tage fejl af - aalborgenserne er vilde med konceptet. På menukortet er der forskellige stærke retter, som er markeret med en til tre chilier, for at indikere styrken. Er man til en af retterne i toppen af skalaen, skal man vælge enten 17a eller 17b, som er retten Phat Grapow med henholdsvis kylling eller oksekød i østerssauce, grøntsager og en ordentlig omgang chili. Har man et ønske om, at en af de andre lækre retter på menukortet skal have et ekstra skud chili, så kan det også sagtens lade sig gøre, for hos Thai2go er de ikke nærige med de stærke krydderier.

Pauline Bülow
Hos VACA har de et godt udvalg af lækre tacos, som du kan give en seriøs opgradering med deres egenproducerede chilisauce. Foto: Pauline Vink

Vaca, Østerågade 3, 9000 Aalborg

Hos den mexicanske restaurant Vaca er der skruet helt op for varmen, for her er der nemlig seriøst stærke sager på menukortet. Er du rigtig frisk, kan du, måske sammen med et par venner, bestille en Chiãblo Challenge, hvor i vil få 12 tacos, en omgang tequila og 2 passion anti burn milk. Sidstnævnte medfølger af en rigtig god grund, for ingen kan vide sig sikker, når man bestiller denne omgang. I to af de 12 tacos vil der nemlig gemme sig Vacas egenproducerede chilisauce, der tilmed kommer med en advarsel om, at den altså spises på eget ansvar. Den stærke sauce er lavet af de meget stærke carolina reaper chilier, der er kendt for at være iblandt verdens stærkeste chilier, så her får du virkelig noget for pengene. Chilisaucen findes i tre forskellige niveauer af styrke, men heldigvis er der også noget for dem, der ikke er til de voldsomt stærke sager. Du kan nemlig også få solide og autentiske mexicanske retter, og så bestemmer du helt selv, om du vil tilføre din mad lidt ekstra spice fra en helt almindelig chilisauce, som samtlige borde på vaca selvfølgelig er udstyret med.

Pauline Bülow
Carl's Jr.'s El Diablo burger er fyldt til randen med jalapeño chilier. Foto: Pauline Vink

Carl’s Jr., Boulevarden 8, 9000 Aalborg

Hos fastfoodkæden Carl’s Jr., der netop har åbnet en filial i midtbyen, kan du få stillet sulten med en grillet El Diablo burger. Denne burger er for dem, der bare ikke kan få nok af de syltede jalapeño chilier. Den er nemlig tætpakket med de små grønne sager, både i form af skiveskårne stykker og ostefyldte jalapeño poppers. Det kan godt være, at jalapeño chilierne befinder sig i den milde ende af skalaen, når det angår stærkhed, men når man får dem i så store mængder, kan man næsten ikke undgå, at der kommer smæk på og måske endda også et lille pift røg ud af ørerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...