Kompas Hotel Aalborg fordobler antallet af værelser og har brugt et halvt hundrede millioner kroner på nybyggeri og modernisering

AALBORG: Det er en 50 år gammel drøm, som går i opfyldelse, når Kompas Hotel Aalborg nu tager et kvantespring ind i fremtiden med indvielsen og ibrugtagningen af en spritny værelsesfløj.

Og hvis nogen ellers måtte fundere over navnet Kompas Hotel Aalborg og tænke, at det navn er jeg da ikke stødt på førhen - ja, så er det fuldstændig korrekt.

For det er nemlig det gamle Sømandshjemmet på Østerbro 27 i Aalborg - der i den seneste periode har heddet Hotel Aalborg - der moderniserer sig på alle mulige måder og dermed også skifter tidligere navne ud med netop Kompas Hotel Aalborg.

Torben O. Andersen
Hotelchef Bo Kikkenborg er en meget glad og tilfreds mand, for han kan nemlig glæde sig over at have fået et stilfuldt, elegant og moderne hotel. Privatfoto

Ifølge hotelchef Bo Kikkenborg, Kompas Hotel Aalborg, er der brugt ca. et halvt hundrede millioner kroner til såvel nybyggeri som en gennemgribende renovering af hele hotelkomplekset.

Og hvad har man så fået for den nette sum penge?

Værelseskapaciteten er blevet fordoblet, og det betyder, at man går fra at have 55 værelser til ikke færre end 110 fordelt på 24 enkeltværelser og 86 dobbeltværelser.

Torben O. Andersen
Hotellets 113 år gamle historie i Aalborg skinner igennem på de 55 nye og moderne hotelværelser, som alle har fået flotte og ikoniske motiver fra Aalborg på sengegavlen. Her er det f.eks. et billede af Cimbrertyren på Vesterbro. Privatfoto

Der er bl.a. opført en helt ny hotelvinge til hotellet indeholdende de 55 nye hotelværelser, og fløjen får facade ud mod Nyhavnsgade.

Af andre forbedringer og nyskabelser kan nævnes f.eks. en stor suite på øverste etage, store handikapvenlige værelser, nye møde- og konferencefaciliteter, stort receptions- og loungeområde, p-kælder og en ny indgang mod Musikkens Hus.

Bo Kikkenborg:

- Det er nok ikke gået mange næser forbi, at vi har bygget til de seneste to år, men faktisk er drømmen om en større udvidelse over 50 år gammel, så det er kæmpe stort, at vi nu er klar til den officielle indvielse nu på fredag den 8. februar.

Torben O. Andersen
Værelseskapaciteten er blevet fordoblet, og man udvider fra 55 værelser til ikke færre end 110 fordelt på 24 enkeltværelser og 86 dobbeltværelser. Privatfoto

Kompas Hotel Aalborg er i øvrigt ét af byens ældste hoteller, og det blev oprindeligt grundlagt som sømandshjem i 1905.

Det hører også med til historien, at hotellet er funderet på kristne værdier, og at det har en stærk tilknytning til kirkerne i Aalborg.

Lørdag den 9. februar holder hotellet åbent hus for alle interesserede fra klokken 13 til 16.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...