Alle medarbejdere skal kunne førstehjælp. Flot, lyder det fra Røde Kors

AALBORG: Hos HP Byg A/S i Aalborg skal alle medarbejdere kunne førstehjælp, og hjertestartere hænger klar til brug - også for lokalsamfundet. For den indsats er virksomheden nomineret til Røde Kors Førstehjælpsprisen 2018.

I byggebranchen er der særlig stor risiko for ulykker. Det ved entreprenørfirmaet HP Byg A/S i Aalborg. Virksomheden har nemlig selv oplevet en del uheld. Derfor gør arbejdspladsen nu meget ud af, at alle medarbejdere kan førstehjælp:

- Vi arbejder i en farlig branche, så det gav god mening for os at forebygge ulykker og sørge for, at vi alle kan hjælpe, hvis ulykken alligevel skulle ske. For alles skyld har vi dette fokus, så vi kan komme hjem til vores familier hver dag, forklarer arbejdsmiljø- og procesleder i HP Byg, Søren Fiil Visby.

Arbejdspladsens godt 180 medarbejdere har alle fået et obligatorisk førstehjælpskursus, og de skal samtidig løbende have det genopfrisket. Derudover har virksomheden ni hjertestartere placeret rundt om på deres byggepladser - otte af dem er tilgængelige for alle døgnet rundt. HP Bygs førstehjælpsfokus kommer på den måde også lokalområdet til gode. Ved hjælp af bannere på byggepladserne oplyser de borgere om, at der på byggepladsen findes hjertestartere og medarbejdere, der kan førstehjælp og er klar til at hjælpe, hvis der en dag skulle blive brug for det.

For den førstehjælpsindsats er HP Byg A/S blevet nomineret til Røde Kors Førstehjælpsprisen 2018, som Røde Kors uddeler til en arbejdsplads, der gør noget særligt for at uddanne medarbejderne i førstehjælp. Prisen uddeles 22. marts hos Røde Kors i København.

- HP Byg sørger for, at alle medarbejdere kan førstehjælp og løbende får kurserne genopfrisket. Men de har også øje for lokalsamfundet, som de med deres hjertestartere og kompetencer står klar til at hjælpe. Det er et stort ansvar at tage, og det er virkelig flot, siger generalsekretær for Røde Kors, Anders Ladekarl om baggrunden for nomineringen.

Hos HP Byg A/S i Aalborg er medarbejderne glade for den hyppige førstehjælpstræning. De har da også haft brug for førstehjælpen, da en lærling skar sig med en stiksav i hovedet, og kollegaerne sprang til og ydede førstehjælp. Derudover er der stor entusiasme hos medarbejderne i forhold til at få opsat hjertestartere - især fordi en af medarbejderne er blevet genoplivet med en hjertestarter, da han faldt om med hjertestop.

Det er Røde Kors’ ambition, at alle danskere skal kunne førstehjælp og holde det vedlige. Lige nu har kun hver tredje dansker et opdateret førstehjælpskursus, og hver femte dansker har aldrig taget et kursus. Derfor kårer Røde Kors hvert år en arbejdsplads, der har gjort noget særligt for at uddanne medarbejderne i førstehjælp.

Socialpsykiatrisk Center i Vejen Kommune og Havregården Kostskole i Smidstrup er også indstillet til prisen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...