Et imponerende optog og en afbrændt tyr åbnede karnevalsugen i Aalborg

AALBORG: Med det traditionsrige og flotte internationale optog gennem byen og afbrænding af Cimbertyren blev Aalborg Karneval 2018 fredag aften skudt i gang. Den "officielle" åbning skete på Gabelstorv, hvor Cimbrertyren i krydsfiner-udgave blev brændt.

Det tog ikke mange minutter. Folk fra Beredskabet havde givet europalle-skafottet en ordentlig omgang vand, så man kunne være sikker på, at det kun var tyren, der blev offer for flammerne.

Afbrændingen af Cimbrertyren - noget af det mest dyrebare i Aalborg - var Aalborg Karnevals hyldest til karnevalsguderne. Asken spredes blandt karnevalsfolkene, som dermed har sikret sig, at tyrens ånd er med hele ugen. Efter karnevalsugen genfødes tyren i endnu smukkere udgave.

Det internationale optog var som sædvanlig en festforestilling i farver, udklædníng, sære skabninger og inciterende rytmisk musik, som fik både unge og ældre til taktfast at vippe med tæerne i sandalerne. Børn og voksne begejstredes af imponerende vilde heste fra Spanien, underlige fortids- eller var det fremtidsdyr fra Holland, engelske indianer-afgtige personer med fjerprydninger i alternative farver, dunkelfolk, besynderlige køretøjer fra nær og fjern og meget andet. Og der var naturligvis spontane klapsalver som tak for underholdningen fra de mange tilskuere, som havde taget opstilling langs ruten fra Kennedys Plads til Gabels Torv.

Projektleder Sjaja Haddadi, som styrer det internationale optog, var smilende og glad for arrangementet.

- Jeg synes det gik, som det skulle. Tilskuerne var glade og deltagerne i optoget var glade og tilfredse. Det gik rigtig godt, fortæller hun endnu inden de sidste gløder fra den afbrændte tyr var slukket.

- Nu glæder vi os rigtig meget til børnekarnevallet i morgen (lørdag 19. maj, red.), tilføjer hun.

Og med asken fra tyren endnu liggende på skafottet blev sambarytmerne og glæden sluppet løs på Gabels Tov og spredes til hele byen i den næste uges tid, kulminerende lørdag 26. maj med den helt store parade og fest.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...