I lyst og nød gennem 50 år - i dag kan Tunnelen fejre fødselsdag. Arkivfoto: Claus Søndberg
Livet her

Hurraaaaa: I dag er det Tunnelens fødselsdag ...

Limfjordstunnelen kan fejre fem af de lange

06. maj 2019 kl. 08:43

AALBORG: Nogle elsker den. Andre hader den. Men i dag glemmer vi alt om endeløse køer, neddryppende vand og det faktum, at den hvert år synker en smule.

For lige nøjagtig i dag, 6. maj, er det nemlig 50 år siden, at hele Nordjyllands tunnel, Limfjordstunnelen, blev indviet.

I to generationer har den ageret smertensbarn og sammenbindingsled for Vendsyssel og Himmerland.

Sig Tunnelen til en nordjyde, og vi ved lige nøjagtig, hvilke tunnel, der er tale om. For den er ikke bare et stykke seks-sporet motorvej, en del af E45 eller landets første motorvejstunnel, den er en del af vores DNA.

Byggeriet af Tunnelen var på alle måder markant. Den var nemlig landets første motorvejstunnel. Arkivfoto

Kong Frederik den 9. og Dronning Ingrid var til stede ved indvielsen for 50 år siden, men nogen royal fejring af jubilæet må vi se langt efter. I hvert fald i dag.

Til gengæld bliver fødselsdagen markeret søndag, når der i forbindelse med Aalborg Halvmarathon 2019 er en fem kilometer lang gåtur gennem tunnelen og underholdning på Honnørkajen.

Men er du en af de omkring 80.000 bilister, der i dag drøner frem og tilbage gennem Tunnelen, så er det måske værd at sende den et anerkendende nik og tillykke med de 50, for det er da meget godt gået - trods alt.

Det er småt med fejring af fødselaren i dag - men på søndag bliver jubilæet markeret i forbindelse med Aalborg Halvmarathon 2019. Arkivfoto: Henrik Bo
Annonceret indhold

Nyeste