Boligfesten fortsætter i Aalborg Kommune

AALBORG: Sydbanks seneste prognose viser, at boligejerne generelt kan se frem til en prisstigning på knap 50.000 kroner i 2022 – svarende til en procentuel stigning på 2,1 procent. Det gælder for husejere i kommunen med et gennemsnitligt parcelhus på 147 kvadratmeter.

Ingen omikron på boligmarkedet

- Det går godt på boligmarkedet i Aalborg Kommune, hvor huspriserne er steget flot i 2021, og de vil fortsætte med at stige i det nye år. Så det er svært at være utilfreds for tiden, hvis man har fået foden indenfor på boligmarkedet, siger Claus Starbæk, Sydbanks områdedirektør i Nordjylland.

Han forventer ikke, at corona eller omikron-varianten vil påvirke boligpriserne.

- Corona har ikke haft negativ indflydelse på udviklingen i boligpriserne, som man ellers kunne have frygtet – snarere tværtimod. Heller ikke i Aalborg, og heller ikke selvom vi er langt fra de procentuelt aggressive stigninger i de største byer. Samtidig er en politisk regulering ikke længere på dagsordenen, da stigningerne har fundet et mere afdæmpet leje, siger Claus Starbæk.

Stefan Buur Hansen
Grafik: Stefan Buur Hansen

Få smilet frem

Stigningen på de knap 50.000 kroner i Aalborg Kommune skal ses i forhold til de godt 226.000 kroner, huspriserne steg med i 2021. Selvom prisstigningen i det lys er moderat, mener Claus Starbæk stadig, at det har en positiv betydning for området.

- Det er glædeligt, for det er med til at understøtte væksten og gøre området mere attraktivt. Stigende boligpriser smitter af på både erhvervslivet, kommunen og kulturlivet. Generelt er tendensen, at huskøberne gerne vil derhen, hvor der i forvejen er populært med fx god infrastruktur og et spirende kulturliv, siger Claus Starbæk.

Prognosen er baseret på, at Aalborg Kommune vil klare sig på linje med landsgennemsnittet i 2022.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...