Frede Kanstrup, til venstre, er klar til at tage imod gæsterne. Privatfoto
Livet her

Hvad er der bag hækken i kolonihaven

Haveselskabet fritiden inviterer indenfor

01. juni 2018 kl. 13:33

AALBORG: på søndag 3. juni har du muligheden for af få et kig ind bag hækken i en snes koloni haver i Haveselskabet Fritiden på Mylius Erichsensvej. Det er KulturKlub Fokus i samarbejde med Haveselskabet, der indbyder og alle er velkomne.

Som udgangspunk t var kolonihaverne en mulighed for arbejderne i byen til at supplere deres løn indkomst med muligheden for selv at dyrke grøntsager til brug i husholdningen, men allerede fra starten blev kolonihaven også en vigtigt omdrejningspunkt for familiernes sociale liv. I dag er det prydhaven der dominerer, når man går tur i Haveselskabet Fritiden, - og også de fine huse, der er ramme for familieliv og anden form for fællesskab, er spændende at se.

Over de senere år har livet i kolonihaven fået ny opmærksomhed. Unge køber haver og gør en stor indsats for at få et spændende have liv. Nye seniorer til vælger haven som en del af deres sene liv. Derfor kan man sige at haven fra fået en ny positiv opmærksomhed. Haven er igen blevet et hit!

Frede og Kirsten Kanstrup er aktivister i KulturKlub Fokus, der i denne sæson samler ca. 850 medlemmer om et væld af kulturelle tilbud. Samtidig er ægteparret aktive i netop Haveforeningen Fritiden. De har formidlet samarbejdet, således at såvel medlemmer af KulturKlub Fokus ; - som alle andre kan kigge ind forbi. Der er åben have fra kl. 14.00 til kl. 17.30.

Ud over haverne vil man også være en udstilling i haveforeningens fælleshus med arbejder i keramik, maleri, træarbejde m.v.

Annonceret indhold

Nyeste