Et af de helt store spørgsmål om Aalborg skal besvares

AALBORG: Endnu engang er nu:agenterne blevet sat på en mission. Er du tilflytter, og er du stødt på den forvirrende situation, der opstår, når du får at vide, en vare koster en Vejgaard-dollar? Ret hurtigt finder man ud af, at den kan veksles direkte til en krøllet fitty. Men hvor kommer udtrykket egentligt fra?

Her følger nu:agenternes bud.

Vi blev i denne uge sendt ud for at finde ud af, hvorfor 50-kronesedlen bliver kaldt for en Vejgaard-dollar i Aalborg og omegn!

Der er flere bud på sagen... Både fra undergrundsborgmesteren over dem alle, men også fra en mere civil borger!

- En Vejgaard-dollar er en godt krøllet halvtredser. Jeg tror det refererer til “sorte penge” eller prisen på et gram hash (for en del år siden) som var 50 kroner, fortæller Johnny Hefty.

Et andet bud kommer fra 22-årige Jonas Søgaard, der arbejder fuldtid i Vejgaard Bageri:

- Det må være en kulturel ting, sagde han og fortalte yderligere, at det er noget hans far også altid har sagt om pengesedlen.

Da Jonas til gengæld hørte om Heftys bud på Vejgaard-dollarens oprindelse, så måtte han erkende, at der nok måtte være noget om snakken.

Er du klogere end vores nu:agenter, Hefty eller bageren fra Vejgaard, og kender du hele historien bag? Så skriv gerne til os med svaret.

Denne historie har været bragt på Aalborg:nus Instagram. Følg den og bliv klogere på, hvad der sker i din by.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...