Nu skal DGI i gang med at sætte de rette aktiviteter i gang i den nye bydel. Visualisering: Dimension Design
Livet her

Hvad mangler på Stigsborg? Nu kan du være med til at bestemme

Foreningslivet skal blomstre i den nye bydel - så nu er det frem med dine gode idéer

22. april 2022 kl. 08:55

NØRRESUNDBY: Helt ned til Limfjorden er en ny bydel lige nu ved at tage form. På Stigsborg er de første beboere rykket ind, mens der løbende kommer flere til i det kommende efterår, hvor store projektbyggerier gerne skulle stå indflytningsklar.

Men mursten kan kun skabe rammen - indholdet skal vi selv putte ind. Derfor rækker DGI nu ud til borgerne i Nørresundby for at få gode inputs til, hvilke tilbud der mangler i den nye bydel.

- Vi vil gerne etablere et foreningsliv på tværs af generationer, alder og køn. Vi vil ikke lave en traditionel håndboldklub, når der er gode håndboldklubber i området i forvejen, siger Tina Espander fra DGI.

- Måske skal vi i stedet lave familiehåndbold hvor både børn, forældre og bedsteforældre kan komme og have en sjov formiddag sammen, lave vandaktiviteter på fjorden eller lave styrketræning i det fri, siger hun.

Der bliver altså tænkt nyt og anderledes, når vi skal finde på fællesskabende aktiviteter på Stigsborg. Og selvom visionerne er sat, er der stadig plads til ildsjæle og gode idéer understreger Tina Espander.

Derfor har de inviteret til borgermøde i By- og Landskabsforvaltningen, mandag 25. april, hvor du kan komme og høre visionerne - og her kan du også selv være med til at præge retningen for et fremtidigt foreningsliv på Stigsborg.

Vand, park og skole er oplagt at udnytte

Lige nu er planerne, at faciliteterne i den nye bydel skal bruges helt optimalt. Beliggenheden ned til fjorden gør det først og fremmest oplagt at lave vandaktiviteter.

- Man kunne forestille sig at vi i første omgang får en container ned til fjorden, der kan udgøre et lille klubhus, hvor man for eksempel kan lave hold med SUP-boarding eller lignende, siger hun.

Også skolen “Børne- & Unge Universet” får en idrætshal, en multisal, et fitness- og motorikrum, som gerne skulle stå klar i 2025. Og disse mange rum skal i høj grad bruges af det foreningsliv, der skal vokse og gro i Nørresundby - ligesom Stigsborg Park, der også bliver tænkt ind i det nye foreningsliv.

- Det er på mødet på mandag, at vi skal tænde den fælles gnist for foreningsliv og fællesskab på Stigsborg. Så hvis man er det mindste interesseret, vil jeg gerne opfordre til at møde op, siger hun.

Du kan komme med dine gode idéer og høre om visionerne for området på borgermødet mandag den 25. april 19.00 – 20.30 i By- og Landskabsforvaltningen, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby.

LÆS OGSÅ: Ny skole på Stigsborg - se her, hvordan den kommer til at se ud

Annonceret indhold

Nyeste