Ny kold kaffedrik: Lagkagehuset har lavet en Espresso tonic

AALBORG: Har Lagkagehuset tabt sutten? Det er den første tanke, man bliver ramt af, når man ser den nye kolde kaffedrik. Konceptet er simpelt. Du tager en tonicvand, nogle isterninger og giver den et skud kaffe. Men der er meget, der kan gå galt. Vælger du den forkerte tonic eller den forkerte kaffe, er du godt på vej til en katastrofe. Drikken stiller store krav til kvaliteten af tonic og ditto kaffe.

- Vi har en supergod tonic og kaffen er naturligvis friskbrygget espresso, fortæller butikschef Bettina Trolle Sørensen-Vrængmose.

Det kræver en rolig hånd, når der skal fremstilles en Espresso tonic. Når kaffen rammer den sprudlende tonicvand, reagerer den prompte ved at den stiger til vejs. Ligeledes kræver det en rolig hånd, når sugerøret skal på plads. Her reagerer drikken også på bevægelserne.

Da Bettina Trolle Sørensen-Vrængmose først så, at hun skulle til at sælge drikken blev hun fascineret.

- Jeg tænkte faktisk, at det var spændende. Vi er inde i en gin og tonic bølge, og jeg tænkte, at det var en fin nyfortolkning af drikken. Så vi ikke behøver at have gin hver gang. Det er faktisk også tonicen, der giver den gode smag. Jeg er stor fan, fortæller Bettina Trolle Sørensen-Vrængmose.

Hun indrømmer dog, at hun godt kunne savne ginnen. Den kan man så tilføje selv, om det skulle ønskes.

Niels Skovmand
Solen passer godt til en Espresso Tonic. Foto: Niels Skovmand

Hvordan smager den så?

Lad det være sagt med det samme. Kan du ikke lide tonic, er det ikke noget for dig. Kan du kun drikke kaffe med voldsomme mængder mælk, ja så er den heller ikke noget for dig. Det er en udfordrende drik, som absolut kun kan betegnes som en voksendrik. Ved det første møde med drikken bliver dine smagsløg bombarderet i forskellige retninger, og du står forvirret tilbage. Ved nærmere indtag bliver det en læskende drik og et noget lettere alternativ til den fede iskaffe. Det er ikke en drik, du bare slubrer i dig, så med en Espresso Tonic er du sikret lang tid med den kølende drik.

Konklusionen efter dette først eksotiske møde er klar. Kom med noget gin. Da drikken er henvendt til de rutinerede voksne smagsløg, virker en god gin som et uundværligt supplement.

Espresso Tonic kan købes i Lagkagehuset og koster 45 kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...